Autoritățile bulgare au anunțat că vor închide școlile, restaurantele, centrele comerciale și sălile de fitness până pe 21 decembrie 2020 în contextul în care se confruntă cu o creștere a numărului de infecții cu noul coronavirus.

Restricțiile vor intra în vigoare vineri și au în vedere prevenirea depășirii capacității sistemului sanitar și stoparea răspândirii infecțiilor, scrie Reuters.

„S-a dovedit că un singur lucru are un impact asupra COVID-19 – scăderea contactelor sociale sau carantina. Pentru a ușura presiunea asupra spitalelor, introducem măsuri timp de trei săptămâni ”, a spus premierul Boyko Borissov citat de agenția de presă internațională.

Bulgaria a înregistrat miercuri 4.382 de infecții noi, numărul total al infectărilor ajungând la 129.348. De asemenea, aproximativ 6.365 de persoane se află în spitale și aproximativ 400 dintre ei sunt în terapie intensivă.

Bulgaria se clasează pe locul trei în Uniunea Europeană la numărul de victime făcute de COVID-19 la suta de mii de locuitori, arată statisticile, după Belgia și Republica Cehă. În total, 3.226 de persoane din Bulgaria au murit din cauza COVID-19 anul acesta, mai scrie Reuters.

”Restricțiile sunt necesare pentru a limita răspândirea infecției, pentru a reduce numărul de decese și pentru a permite fiecărei familii bulgare să sărbătorească Crăciunul”, a declarat inspectorul șef de sănătate, Angel Kunchev, mai informează Reuters.