Primaria Bucuresti anunta un proces de modernizare si echipare a spitalelor din Bucuresti aflate in administrarea institutiei

0
53

Primarul General al Municipiul Bucuresti, Gabriela Firea, s-a intalnit ieri cu managerii si cu directorii medicali ai celor 19 spitale aflate in administrarea Primariei cu scopul stabilirii unui plan de masuri pentru ca in perioada imediat urmatoare sa fie demarat un amplu proces de reorganizare si modernizare a sistemului de sanatate din Capitala, se precizeaza intr-un comunicat de presa al institutiei.

Mai precis, Primarul Capitalei a facut apel la managerii de spitale sa ia toate masurile pentru igienizarea, renovarea si eventuala extindere a spitalelor, pentru ca ulterior, acestea sa fie dotate si echipate corespunzator.

Astfel, in ceea ce priveste aspectul spitalelor, toate cele 19 unitati medicale vor intra intr-un amplu proces de renovare si igienizare. Nu putem trece la dotari pana nu facem curatenie. in acest sens, trebuie sa tratam cu mare responsabilitate raportul infectiilor intraspitalicesti. De asemenea, intra in responsabilitatea dvs. sa evaluati fluxul medical, sectiile in care sunt prea multi pacienti si sa dispuneti extinderea acestor sectii pentru ca pacientii sa nu astepte prea mult”, a mentionat in comunicatul de presa Primarul General, Gabriela Firea.

Referitor la aparatura medicala care urmeaza sa fie achizitionata in cele 19 spitale, Gabriela Firea a cerut definitivarea inventarului cu toate aparatele necesare, astfel incat Administratia Spitalelor sa poata demara procedura. in plus, Primarul General a adaugat ca impreuna cu Ministerul Sanatatii va incerca sa gaseasca solutii pentru rezolvarea problemelor legate de lipsa de personal din unitatile medicale.

Alaturi de Primarul Capitalei, la intalnirea cu managerii au fost prezenti directorul interimar al Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB), Razvan Nitu si directorul medical interimar al ASSMB, Turkes Ablachim.

Cele 19 spitale aflate in administratia ASSMB sunt: Spitalul Clinic „Sf. Maria”, Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie Filantropia, Spitalul Universitar de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala „Prof. dr. Dan Theodorescu”, Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”, Spitalul Clinic Colentina, Spitalul Clinic „Dr. I. Cantacuzino”, Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie si TBC articular „Foisor”, Centru de Boli Reumatismale „Dr. Ion Stoia”, Spitalul de Pneumoftiziologie „Sf. stefan”, Spitalul Clinic Coltea, Spitalul Clinic „N. Malaxa”, Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu”, Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale „Dr. Victor Babes”, Spitalul de Bolnavi Cronici si Geriatrie „Sf. Luca”, Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”, Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele”, Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sarbu”, Spitalul de Psihiatrie Titan „Dr. Constantin Gorgos” si Centrul de Evaluare si Tratament a Toxicodependentilor pentru tineri „Sf. Stelian”.

Articolul precedentSpecialist: Parintii trebuie sa ii invete pe copii sa manance sanatos
Articolul următorProiectul de buget pentru 2017 prevede peste 7,7 miliarde de lei la Ministerului Sanatatii