Prima seară a celei de-a 49-a ediții a Congresului Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice. Cine sunt câștigătorii premiilor SRDNBM 2023 (P)

0
465

Cea de-a 49-a ediție a Congresului Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice a început, duminică, în prezența unei participări de amploare; evenimentul se desfășoară în perioada 21-24 mai, la Poiana Brașov, sub conceptul „Medicina metabolică și nutrițională – tradiție și inovație” și se adresează medicilor primari, specialiști și rezidenți din diabet și alte specialități medicale.

În cadrul manifestării, cei aproape 1000 participanți au ocazia să participe la sesiuni științifice, workshopuri, lucrări de cercetare originale, într-un eveniment medical de tradiție, și beneficiază de informații relevante și actualizate din partea liderilor de opinie de la nivel național, dar și din partea invitaților internaționali.

Cuvânt de deschidere susținut de nume sonore ale Sănătății

Organizatorul știintific al acestei manifestări este Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice(SRDNBM), eveniment ce poarta marca Sănătatea Press Group – compania care asigură managementul logistic al sesiunilor și conceptul acestor ceremonii.

După cuvântul de deschidere a ceremoniei susținut de prof. univ. dr. Gabriela Radulian – președinte al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, s-au adresat participanților nume sonore ale sistemului de sănătate autohton precum conf. univ. dr. Diana Loreta Păun – consilier prezidențial, Departamentul Sănătate Publică din cadrul Administrației Prezidențiale, prof. univ. dr. Alexandru Rafila –  ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Viorel Jinga – rectorul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, prof. Peter Schwarz – Presedintele Ales al Federației Internaționale de Diabet sau senator prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel – președintele Comisiei de Sănătate din Senatul României sau prof. univ. dr. Daniel Coriu – președinte al Colegiului Medicilor din România.

Cine sunt  câștigătorii premiilor SRDNBM 2023

Ceremonia de deschidere, care a avut loc duminică, a fost punctată și de un moment special: Premiile Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, desigur, în cadrul mai multor categorii.

Tot în acest an s-a acordat Bursa Paulescu, în competiția căreia s-au putut înscrie tinerii medici rezidenți sau specialiști în specialitatea diabet zaharat, nutrițe și boli metabolice, cu vârsta sub 35 ani, ce au calitatea de membru al Societății Române de Diabet, autori ai unor lucrări științifice publicate/acceptate la o revistă internațională cu factor de impact, care au prezintat o propunere de proiect de cercetare științifică bine fundamentat și, totodată, care  nu au beneficiat anterior de o bursă de cercetare din partea Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Astfel, la categoria Premiul pentru Tineret, distincțiile au fost mers către dr. Andreea Andrița, dr. Dana Ciobanu și dr. Elena Daniela Grigorescu.

Premiul Anual a ajuns la conf. univ. Dr. Mihaela Popoviciu iar Premiile Speciale, la șef lucr. Andrada Mihai și dr. Eduard Adamescu.

Câștigătorii Premiilor „Profesia de Medic” sunt, în acest an, la dr. Dana Zaharie, dr. Alina Colisnic, dr. Eva Candrea și dr. Silviana Constantinescu.

Marele Premiu i-a fost decernat prof. Adrian Vlad, fiind oferit de prof. univ. dr. Gabriela Radulian, tot aceasta oferind distincția Membru de Onoare, conf. dr.-ului Diana Loreta Păun și Premiul „Ion Pavel”, profesorului univ. dr. Romulus Timar.

Seara s-a închiat cu un moment special susținut de două nume de referință ale teatrului românesc care au electrizat distinsul public: Horațiu Mălăele și Maia Morgestern.

 

foto&text: Codruț BURDUJAN

Articolul precedentLipsurile din Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, acoperite din fonduri europene
Articolul următorDeclarația privind Planul de Acțiune pentru Accidentele Vasculare Cerebrale în Europa, semnată de ministrul Sănătății