Pretul medicamentelor nu se va modifica

0
186

Pretul medicamentelor nu va fi recalculat de la 1 octombrie. Potrivit unor surse din interiorul Ministerului Sanatatii, recalcularea se va face la 1 noiembrie, anuntul urmand sa fie facut public de catre Eugen Nicolaescu in zilele urmatoare.

Importatorii si distribuitorii de medicamente l-au acuzat saptamana trecuta pe ministrul Sanatatii, sustinand ca acesta nu isi respecta promisiunile privind recalcularea pretului medicamentelor. Ministrul Nicolaescu s-a declarat, intr-un comunicat dat publicitatii, „neplacut impresionat de o noua presiune publica a industriei farmaceutice”.

Importatorii si producatorii de medicamente sustin ca pe 15 septembrie urma sa se constituie o comisie mixta care sa se ocupe special de recalcularea pretului medicamentelor, potrivit unei intelegeri cu Ministerul Sanatatii. Cu toate acestea, masura nu a fost luata, iar pierderile inregistrate au fost majore. Acestia sustin ca sunt nevoiti sa distribuie medicamente la cusul valutar de acum un an, adica 3,33 lei pentru un euro.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentFiecare a saptea consultatie medicala de pe glob este urogenitala
Articolul următorConsultatii gratuite pentru femei