Focare de trichineloza in tara

0
216

Mai multe focare de trichineloza au fost identificate, in tara, in ultimele saptamani

Ministerul Sanatatii avertizeaza populatia asupra riscului de imbolnavire cu trichineloza, dupa ce in ultimele saptamani, au fost descoperite mai multe focare familiale de trichineloza.

Ministerul recomanda cetatenilor sa controleze carnea de porc din gospodariile proprii in centrele autorizate ale autoritatilor sanitar-veterinare. De asemenea, cetatenii sunt sfatuiti sa cumpere carne numai din centre comerciale specializate. Ministerul Sanatatii indica renuntarea la obiceiuri culinare riscante, precum consumul de preparate din carne cruda sau insuficient prelucrata termic. in plus, atentioneaza ca procedeele de sarare, afumare sau uscare a carnii nu distrug larvele.

Trichineloza este o boala parazitara, provocata de un vierme nematod, Trichinella spiralis, care ajunge in organismul uman in urma consumului de carne infestata. Trichineloza poate prezenta urmatoarele semne: tulburari digestive (dureri abdominale, greturi, varsaturi, diaree), febra, edeme faciale, conjunctivita sau dureri musculare.

Ministrul Sanatatii atentioneaza persoanele care au consumat carne neexaminata si prezinta simptomele mentionate, sa se prezinte de urgenta la medic.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentFiecare a saptea consultatie medicala de pe glob este urogenitala
Articolul următorConsultatii gratuite pentru femei