Președintele Klaus Iohannis, la deschiderea anului universitar la UMF „Carol Davila”

0
41

Președintele Klaus Iohannis a participat, luni, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, la festivitatea organizată cu prilejul deschiderii noului an universitar. Președintele a subliniat că tinerii studenți, medicii de mâine, „vor face ca sistemul nostru de sănătate să fie tot mai aproape de nevoile pacienților”.

„Mă bucur să deschid noul an universitar alături de comunitatea studenților și a profesorilor de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. Cu o tradiție de peste 160 de ani, aici s-au format generații întregi de medici care au contribuit la îmbunătățirea sistemului național de sănătate. Având astfel de modele drept călăuză pe parcursul anilor de studii, sunt convins că voi, cei tineri, medicii de mâine, veți face ca sistemul nostru de sănătate să fie tot mai aproape de nevoile pacienților”, a transmis președintele.

Klaus Iohannis a subliniat că perioadaa pandemiei de COVID-19 a pus și mai mult în evidență importanța învățământului medical la standarde înalte.

„Medicii, rezidenții și, de multe ori, studenții din universitățile de medicină și farmacie au fost în linia întâi a luptei împotriva pandemiei de COVID-19, riscându-și sănătatea și chiar viața. Iar pentru asta, vă mulțumesc!”, a precizat președintele.

„La finalul liceului, tinerii au de luat o decizie majoră: cea legată de viitoarea profesie. Voi, dragi studenți, ați decis să onorați vocația de medic, asumându-vă o răspundere uriașă: protejarea vieților omenești. Aceasta vă obligă să învățați și să fiți la curent cu inovarea medicală pe întregul parcurs al carierei. În ultimul secol, munca medicilor a dublat speranța de viață, a redus dramatic mortalitatea infantilă și a contribuit la dezvoltarea de noi tratamente. Medicina înseamnă viață, o viață mai sănătoasă, acces la tratamente noi și din ce în ce mai bune”, a mai spus președintele Klaus Iohannis.

Articolul precedentKlaus Iohannis: Epidemia de fake news a pus la îndoială eficiența vaccinurilor
Articolul următorIohannis: Vulnerabilităţile sistemului de sănătate românesc au fost evidenţiate mai dramatic ca niciodată