Klaus Iohannis: Epidemia de fake news a pus la îndoială eficiența vaccinurilor

0
130

Președintele Klaus Iohannis a declarat, în cadrul ceremoniei de deschidere a anului universitar 2021-2022 de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, că în ultimul an, pandemia de COVID-19 a fost dublată de o epidemie a dezinformării, prin care ani și ani de formare medicală au ajuns să fie contestați în baza unor opinii fără fundament științific sau chiar în baza unor dezinformări deliberate care circulă pe rețelele de socializare.

De asemenea, Klaus Iohannis a mai spus că această epidemie de fake news a pus la îndoială eficiența vaccinurilor obținute prin metode perfecționate de-a lungul anilor.

„Din nefericire, în ultimul an, pandemia de COVID-19 a fost dublată de o epidemie a dezinformării, prin care ani și ani de formare medicală au ajuns să fie contestați în baza unor opinii fără fundament științific sau chiar în baza unor dezinformări deliberate care circulă pe rețelele de socializare. Această epidemie de fake news a pus la îndoială eficiența vaccinurilor obținute prin metode perfecționate de-a lungul anilor. Toate acestea fac munca dumneavoastră – deja grea – mai dificilă decât ar trebui”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Articolul precedentSindicaliști ai Sanitas protestează luni în Piața Victoriei
Articolul următorPreședintele Klaus Iohannis, la deschiderea anului universitar la UMF „Carol Davila”