Președintele Iohannis, despre închiderea școlilor: Nu trebuie exagerată

0
374

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că nu trebuie să se exagereze cu închiderea şcolilor, susţinând că măsurile restrictive trebuie impuse acolo unde nu mai există altă soluţie.

„Închiderea şcolii nu trebuie exagerată. Copiii sunt în siguranţă în şcoli. Sigur, acolo unde, din nefericire, în şcoală apar cazuri de boală nu există alternativă, dar nu trebuie să exagerăm cu aceste măsuri restrictive, fiindcă ajungem în situaţii care sunt foarte greu de gestionat. Copiii trebuie să meargă la şcoală să înveţe. Părinţii trebuie să-şi trimită copiii la şcoală ca să poată să meargă şi ei la serviciu şi aşa mai departe”, a explicat Iohannis, după ce a efectuat o vizită la Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Potrivit şefului statului, măsuri restrictive trebuie luate acolo unde nu există altă soluţie.

„Ca să nu existe exagerări, am convenit exact astăzi să se lucreze la o metodologie destul de detaliată pentru a veni în sprijinul decidenţilor locali”, a adăugat preşedintele.

Articolul precedentPreședintele exclude ideea revenirii la starea de urgență și insistă asupra măsurilor de prevenție
Articolul următorPotrivit studiului de prevalență, procentul de imunizare este până în prezent de 4,6%, spune Nelu Tătaru