Președintele exclude ideea revenirii la starea de urgență și insistă asupra măsurilor de prevenție

0
53

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că nu doreşte revenirea la starea de urgenţă și a subliniat necesitatea respectării măsurilor preventive.

„Nu intenţionez să revenim la starea de urgenţă. […] Nu trebuie să intrăm în panică, însă trebuie să fim conştienţi că ne aflăm într-o situaţie deosebită, o situaţie de sănătate publică deosebit de gravă şi, dacă vrem să avem o viaţă apropiată de normalitate, este absolut obligatoriu să respectăm câteva norme, sunt cunoscute, sunt arhicunoscute, şi câteva măsuri: purtatul măştii, păstrarea distanţei, igiena, în special, igiena mâinilor, evitarea, cu cât mai mult cu atât mai bine, a aglomerărilor”, a spus Iohannis, după ce a efectuat o vizită la Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) împreună cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

„Eu recomand, deci luaţi-o ca o recomandare, să purtaţi mască tot timpul când ieşiţi din casă, deci în spaţiul public, indiferent că este în interior sau în exterior, e bine pentru noi, pentru cei apropiaţi să purtăm mască”, a transmis şeful statului.

Ad in title

Acesta a arătat că restricţiile specifice trebuie impuse acolo unde situaţia o impune.

„Am convenit cu reprezentanţii Institutului, cu domnul ministru Tătaru şi cu echipa mea să se lucreze la o metodologice care permite luarea unor decizii mai rapide, eficiente şi mai corelate cu realitatea din fiecare judeţ”, a mai spus Klaus Iohannis.

Articolul precedentNumărul de cazuri de COVID este în scădere în Israel la trei săptămâni după reintroducerea carantinei
Articolul următorPreședintele Iohannis, despre închiderea școlilor: Nu trebuie exagerată