Președintele Iohannis: Am speranțe mari că întreg sistemul de sănătate va deveni mai eficient

0
243

”Am speranțe mari că întreg sistemul de sănătate va deveni mai performant, mai eficient și va pune pacientul și mai mult în centrul atenției”, a declarat, joi, președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a vizitat Spitalul Clinic Colentina din București, cu ocazia Zilei Internaționale a Asistenților Medicali.

”I-am felicitat pe oamenii cu care m-am întâlnit pentru două lucruri. Acest spital a fost spital COVID timp de doi ani și toți de aici s-au dedicat, s-au străduit, au tratat pacienți care, din păcate, au făcut forme grave de boală. Au lucrat zi și nopate, au neglijat familia, propria sănătate și toate acestea trebuie recunoscute, văzute și felicitate. Al doilea lucru, însă, sunt pacienții, care vin uzual în acest spital și sunt tratați. Așadar, felicitări tuturor asistenților medicali din România. Această noțiune cuprinde asistentele și asistenții, moașele și surorile medicale”, a transmis președintele Klaus Iohannis.

Președintele a fost întrebat care ar fi soluţia ca asistenţii medicali să nu mai plece din ţară.

„Destul de mulţi au hotărât să plece în altă parte, să muncească de obicei în statele din Europa de Vest, ceea ce pe oamenii de acolo îi ajută, foarte frumos, dar la noi rămân atâtea posturi vacante. Oamenii trebuie pregătiţi, pentru asta trebuie să facă şcoala corespunzătoare, cursuri, pe scurt trebuie formaţi, dar ca să poată fi formaţi prima dată trebuie să-şi dorească această meserie şi ca tinerii să-şi dorească o meserie ea trebuie să fie cunoscută şi oarecum mai atractivă în spaţiul public şi am considerat că, dacă vin aici şi subliniez importanţa meseriei de asistent, este posibil ca mai mulţi tineri să se informeze şi să dorească să se formeze în această meserie. Avem şcoli, avem specialişti, dar trebuie să avem şi tineri care îşi doresc această meserie şi eu îi încurajez să meargă în această direcţie”, a mai afirmat şeful statului.

 

Articolul precedentMS: 602 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, cu 103 mai puțin față de ziua anterioară
Articolul următorMinisterul Sănătății: Rolul asistentului medical în echipa medicală și în asigurarea tratamentului și monitorizarii pacienţilor este unul esențial