Ministerul Sănătății: Rolul asistentului medical în echipa medicală și în asigurarea tratamentului și monitorizarii pacienţilor este unul esențial

0
171

România are nevoie de asistenți medicali profesioniști, bine pregătiți și aproape de pacienți, a transmis, joi, Ministerul Sănătății, cu ocazia Zilei Internaționale a Asistenților Medicali.

”Rolul asistentului medical în echipa medicală și în asigurarea tratamentului și monitorizarii pacienţilor este unul esențial. Mai mult, asistentul medical este alături de pacient și în procesul de consiliere și informare a acestuia.În ultimii ani, asistenții medicali s-au aflat în centrul răspunsului la pandemie și au contribuit major la îngrijirile efectuate. De asemenea, s-a demonstrat, încă o dată, rolul vital al asistenților medicali în creșterea calitatii serviciilor de sănătate”, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.

Potrivit sursei citate, Ministerul Sănătății are în vedere dezvoltarea de noi măsuri și programe pentru asigurarea condițiilor necesare în vederea exercitării profesiei de asistent la standarde ridicate, prin asigurarea confortului profesional.

”Ministrul Sănătății, prof. univ.dr. Alexandru Rafila a subliniat importanța unei realizării unei strategii de resurse umane în sănătate prin care se poate rezolva situația personalului din diferite sectoare ale asistentei medicale. Exprimăm un omagiu față de sacrificiul lucrătorilor din Sănătate căzuți la datorie în lupta împotriva pandemiei COVID-19. Și-au făcut datoria cu prețul propriei vieți, ca adevărați eroi. Gândul și recunoștința tuturor se îndreaptă către ei și familiile lăsate în urmă”, arată sursa citată.

Articolul precedentPreședintele Iohannis: Am speranțe mari că întreg sistemul de sănătate va deveni mai eficient
Articolul următorCojan (CNAS): Cei care nu se prezintă la serviciile medicale de prevenţie ar putea fi sancţionaţi, din 2023