Președintele CNCAV: Vaccinarea anti-COVID-19 a personalului din învățământ începe miercuri

0
19

Președintele Comitetului Național de Coordonare a Activității privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, a anunțat, marți, că procesul de vaccinare anti-COVID-19 a personalului din sistemul de învățământ românesc începe miercuri, iar activitatea se încheie în 10 martie, dată până la care se estimează că aproximativ 60.000 de persoane din sector vor primi prima doză de ser. Acesta a precizat că peste 42.000 de oameni din sistem au fost deja vaccinați, iar 128.000 sunt programați deja pentru imunizare.

„După cum știm, au fost mai multe discuții legate de prioritizarea personalului din învățământ în vederea vaccinării. Ieri a avut loc ultima ședință pregătitoare cu directorii Direcțiilor de Sănătate Publică din fiecare județ, inclusiv Municipiul București, și am stabilit următoarele lucruri: procesul de vaccinare pentru personalul din învățământ va începe de mâine, 24 februarie, în majoritatea județelor din țară. Toată această activitate se va încheia pe data de 10 martie”, a declarat Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă.

„De mâine, 24 februarie, începe activitatea de vaccinare în 23 de județe, inclusiv în Municipiul București. De joi, 25 februarie, continuă alte 14 județe. Din 26 februarie, două județe. Pe 1 martie, încep ultimele trei județe. Toată perioada de vaccinare, care va fi destinată pentru acest proces specific adresat personalului din învățământ, durează până în 10 martie pentru administrarea primei doze. Estimăm un număr de aproximativ 60.000 de persoane care vor fi vaccinate în cadrul acestui proces. Reamintesc faptul că deja peste 42.000 de persoane au fost deja vaccinate din rândul personalului didactic și aproximativ 128.000 de persoane sunt deja programate”, a explicat președintele CNCAV.

Ad in title

Valeriu Gheorghiță a precizat că modalitatea de programare și de derulare a activităților de vaccinare a fost transpusă „într-o instrucțiune, care deja a fost transmisă către fiecare județ, către Direcțiile de Sănătate Publică și, de asemenea, către Ministerul Educației încă din cursul zilei precedente”.

Articolul precedentINSP: Noua tulpină SARS-CoV-2 din Marea Britanie circulă deja în jumătate dintre județele țării
Articolul următorGheorghiță: Peste 6.300 de pacienți dializați din România au fost vaccinați anti-COVID-19 cu prima doză