Președintele CNAS, Spitalul Buftea: „În total, în 2022, au fost acordate peste 361.000 de consultații în regim de ambulatoriu, în Ilfov”

0
231
Facebook/ Andrei Baciu

Preşedintele CNAS, Andrei Baciu a vizitat recent Spitalul Buftea, unitate care deserveşte întreaga regiune dintre Târgovişte şi Bucureşti; oficialul a apreciat managementul acesteia care a înţeles cât de util este pentru pacienţi să îşi poată rezolva problemele de sănătate în ambulatoriu.

„În primul rând, spitalul deservește întreaga regiune. Sunt peste 120.000 de oameni care se pot trata aici. Este practic singurul spital între Târgoviște și București, iar asta ne arată foarte clar cât de importantă este munca celor de aici.

Și mai important este că reprezentanții Spitalului Buftea au înțeles cât de util este pentru pacienți să își poată rezolva problemele de sănătate în ambulatoriu și să nu fie nevoie să te internezi, decât dacă starea de sănătate o impune. Mai ales că au dezvoltat servicii noi pe zona de oftalmologie, oncologie sau diabet. În total, în 2022, au fost acordate peste 361.000 de consultații în regim de ambulatoriu, în Ilfov”, a relatat Andrei Baciu.

Președintele CNSAS: Anul anterior au fost acordate peste 361.000 consultaţii în regim de ambulatoriu, în Ilfov

”Ceea ce este acum important de realizat (și nu este valabil doar pentru Buftea) este ca fiecare asigurat să-și cunoască drepturile, iar noi, instituțiile de sănătate, să ne asigurăm că informația ajunge la pacienți în timp util. Acesta este modelul de sistem modern spre care țintim, un sistem care pune în centru pacientul. Nu doar că această perspectivă va ajuta în mod real oamenii, dar va contribui la dezvoltarea prevenției, în așa fel încât să putem preveni astăzi ceea ce mâine ar fi mult mai greu de tratat. Și nu doar mai greu, dar și mai costisitor! ”, a mai scris Andrei Baciu.

Acesta anunţă că, anul anterior, au fost acordate peste 361.000 consultaţii în regim de ambulatoriu, în Ilfov:

„Și mai important este că reprezentanții Spitalului Buftea au înțeles cât de util este pentru pacienți să își poată rezolva problemele de sănătate în ambulatoriu și să nu fie nevoie să te internezi, decât dacă starea de sănătate o impune. Mai ales că au dezvoltat servicii noi pe zona de oftalmologie, oncologie sau diabet. În total, în 2022, au fost acordate peste 361.000 de consultații în regim de ambulatoriu, în Ilfov.
Ceea ce este acum important de realizat (și nu este valabil doar pentru Buftea) este ca fiecare asigurat să-și cunoască drepturile, iar noi, instituțiile de sănătate, să ne asigurăm că informația ajunge la pacienți în timp util. Acesta este modelul de sistem modern spre care țintim, un sistem care pune în centru pacientul. Nu doar că această perspectivă va ajuta în mod real oamenii, dar va contribui la dezvoltarea prevenției, în așa fel încât să putem preveni astăzi ceea ce mâine ar fi mult mai greu de tratat. Și nu doar mai greu, dar și mai costisitor!” – a adăugat președintele CNSAS.
În urma acestui exemplu de bune practici, Andrei Baciu se consideră încrezător în schimbările care vor îmbunătăți sistemul de asigurări de sănătate:
„După discuția de astăzi de la Ilfov (inclusiv cu medici de familie, reprezentanți ai CAS Ilfov), sunt încrezător că putem genera schimbările de care este nevoie, pentru că asta va însemna un sistem de asigurări de sănătate eficient. Pentru asta, este nevoie de un efort conjugat și mă bucur că cei de la Consiliul Judetean Ilfov, împreună cu autoritățile locale, depun eforturi reale pentru promovarea sănătății în comunitate”  – a conchis acesta.
Foto: Facebook/Andrei Baciu
Articolul precedentVrancea: Operație în premieră la Spitalul Județean de Urgență Sf. Pantelimon din Focșani
Articolul următorTitlul „Doctor Honoris Causa”, acordat de UMFCD profesorului dr. Simone Grandini