Președintele Colegiului Medicilor din România (CMR), prof. dr. Daniel Coriu, face apel la unitate în vederea creării unei voci comune care să susțină schimbarea în sistemul de sănătate. Iar îndemnul vine cu atât mai mult în contextul pandemiei de COVID-19 care a făcut numeroase victime, inclusiv în rândul personalului medical aflat în prima linie, și are un impact puternic asupra vieților tuturor.

”Foarte trist bilanț avem noi, profesia medicală, în această pandemie. Si să nu uităm, că nu vorbim de cifre, vorbim de oameni, destine, de familii îndurerate. Rămas bun dragi colegi, sincere condoleanțe familiilor și vă asigur că noi aici ne vom gândi mereu la voi. Noi toți și împreună trebuie să fim o voce a schimbării în sistemul de sănătate, astfel încât colegii noștri care ne privesc de sus să fie mândri că noi, onorând memoria lor, vom reuși schimbări în bine. Pentru noi, pentru pacientii nostri, pentru copiii si batranii nostri. Sincere condoleanțe, transmitem cu durere nesfârșită pentru toate cadrele medicale și pacienților care au pierdut lupta cu această pandemie”, a transmis președintele CMR într-un comunicat de presă.

Totodată, prof. dr. Daniel Coriu a subliniat că instutuția Colegiului Medicilor din România trebuie să devină un susținător adevărat al tuturor medicilor, care să lupte ca medicii să fie tratați corect, iar  medicul să fie un reprezentant de seamă al comunității.

În același timp, președintele CMR face apel la populație să se informeze corect și din surse sigure, avizate, pentru a înțelege rolul și importanța vaccinării anti-COVID-19 în stoparea pandemiei.

”Zilele acestea am aflat vești triste, au murit medici, ne-au murit colegi pe frontul luptei cu boala necruțătoare a acestor timpuri, Covid-19. Tot zilele acestea, în spațiul public au existat numeroase discuții despre vaccinarea anti-SARS-CoV-2, iar unele voci foloseau în același text noțiuni poate puțin înțelese, dar și stiri false sau informații care nu erau cunoscute foarte bine. Ar fi bine ca populația să se informeze corect din surse medicale oficiale, să înțeleagă, să oprească acest proces de infectare, să se vaccineze, să se protejeze!”, a mai precizat prof. dr. Daniel Coriu în comunicatul de presă.