Președintele CMMB:Conferința noastră anuală reprezintă contribuția la conceptul de educație medicală continuă

0
574

„Rolul Colegiului Medicilor din Municipiul București este și acela de a fi prezent și implicat în viața profesională a membrilor săi. Conferința noastră anuală reprezintă, practic, contribuția noastră la conceptul de educație medicală continuă”, a transmis Prof. Dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB), în cadrul ceremoniei de închidere a celei de-a IX-a Conferințe a Colegiului Medicilor din Municipiul București.

„An de an, această conferință a crescut. În toți acești ani, programul științific a fost axat pe subiecte de interes din diverse specialități. Anul trecut și, iată, și ediția de anul acesta, au însemnat un concept revoluționar, bineînțeles, marcat de trecerea în online din cauza contextului epidemiologic, dar vorbim și de înregistrarea anul trecut a unui record. Iată că, anul acesta, recordul a fost depășit de conferința noastră, ceea ce înseamnă un nou record: peste 9000 de medici înscriși, iar acest fapt înseamnă un eveniment bine gândit, bine pus în practică. Le muțumesc tuturor celor care s-au implicat în buna lui desfășurare: lectori, colegii mei din Biroul Executiv, echipa tehnică și, bineînțeles, le mulțumesc tuturor celor care s-au înscris și au participat la acest eveniment”, a declarat președintele CMMB.

Prof. Dr. Cătălina Poiană a precizat că, de când a preluat președinția Colegiului Medicilor din Municipiul București, a creat bazele instituționale, „astfel încât activitatea din cadrul Colegiului adresată membrilor săi să se desfășoare cât mai bine, să ușureze interacțiunea medicului cu Colegiul, să debirocratizăm”.

„Atât anul trecut, cât și anul acesta, am implementat și dezvoltat și o nouă strategie prin care Colegiul să fie partener activ al medicului și parte activă în comunitatea din București, comunitate pentru care membrii noștri profesează în fiecare zi, și ei fiind parte a acestei comunități. Colegiul Medicilor din Municipiul București susține și noua viziune a Colegiului Medicilor din România”, a explicat Prof. Dr. Cătălina Poiană.

Președintele CMMB a transmis că este nevoie de o voce unitară a medicului în societate.

„Noi, medicii, trebuie să avem o singură voce, să fim corecți, pentru că este nevoie de o voce unitară a medicului în societate. Nu contează că pe medic îl cheamă Poiană, Ionescu, doamna doctor Maria sau domnul doctor Popescu sau cum îl cheamă pe fiecare medic, contează, însă, ca vocea noastră să fie unitară, profesionistă, corectă, transparentă, pentru a crește încrederea pacientului în sistemul medical bucureștean, în sistemul medical national. Avem nevoie cu toții, medici și pacienți, medici și societate, de un sistem medical functional. Iar mica noastră contribuție pentru membrii noștri am realizat-o prin această conferință, care a arătat, conform participării, că este un eveniment interesant, necesar și dorit”, a mai precizat Prof. Dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB).

Declarațiile au fost făcute în cadrul ceremoniei de închidere a celei de-a IX-a Conferințe a Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB), eveniment desfășurat online, cu sprijinul Sănătatea Press Group.

Peste 9.000 de medici s-au înscris și au participat la cea de-a IX-a Conferință a Colegiului Medicilor din Municipiul București, unul dintre cele mai ample evenimente științifice din medicina românească.

Desfășurată în perioada 21-24 aprilie 2021, în format online, conferința a adus în prim-plan atât actualitățile din practica medicală, cât și subiecte complementare, precum comunicarea sau problematica a două segmente majore din sistemul de sănătate: medicina primară și medicina de ambulator.

Articolul precedentMinistrul Sănătății: Le doresc tuturor sănătate și putere de muncă în continuare, pentru că mai este puțin
Articolul următorRecord de participanți la cea de-a IX-a Conferință a Colegiului Medicilor din Municipiul București