Presedintele Asociatiei Bolnavilor de Diabet din Cluj, membru in Comitetul de Conducere al IDF Europe

0
256

Cristina Petrut, presedintele Asociatiei Bolnavilor de Diabet din judetul Cluj a devenit membru in Comitetul de Conducere al IDF Europe – departamentul european al Federatiei Internationale de Diabet, impreuna cu reprezentanti din tari precum: Croatia, Franta, Grecia, Lituania, Marea Britanie, Serbia, Turcia si Ucraina.

„Am vrut sa devin membru in Comitetul de Conducere al IDFE pentru ca cea mai mare dorinta a mea este sa redau increderea persoanelor cu diabet, sa ii ajut sa se descurce cu afectiunea, sa ii ajut sa isi dea seama ca pot face tot ceea ce isi doresc si ca isi pot indeplini toate visurile, indiferent de starea medicala. Vreau sa unesc persoanele cu diabet pentru a construi comunitati puternice in Europa, astfel incat sa se sustina reciproc si sa solutioneze cat mai mult posibil dintre problemele existente, avand o viziune, misiune si scop comune”, a afirmat Cristina Petrut, conform site-ului IDF Europe (www.idf-europe.org).

Aceasta este totodata Manager Subregional pentru Romania, Cipru, Grecia, Bulgaria si Ucraina al programului „Young Leaders in Diabetes”al Federatiei Internationale de Diabet si membru in Comitetul de Conducere al Federatiei Asociatiilor Diabeticilor din Romania.

Din postura de presedinte al Asociatiei Bolnavilor de Diabet din judetul Cluj, noul membru in Comitetul de Conducere al IDF Europe coordoneaza activitati educationale dedicate persoanelor cu diabet zaharat de tip 1, respectiv 2.

De profesie psiholog clinician – psihoterapeut, Cristina Petrut (25 de ani) isi concentreaza activitatea pe problematica diabetului din perspectiva impactului psihologic al afectiunii, chiar ea confruntandu-se cu aceasta inca de la varsta de 11 ani cand a fost diagnosticata cu diabet zaharat de tipul 1.

Conducerea IDF Europe este asigurata de catre presedintele regional, Prof. dr. Sehnaz Karadeniz (Turcia), careia ii va urma presedintele-ales, Dr. Niti Pall (Marea Briatanie) si alti opt membri, intre care si Cristina Petrut.

Articolul precedentScrisoare deschisa privind sesizarea de neconstitutionalitate a Legii care interzice fumatul in spatiile publice
Articolul următor10 semne ca un copil are nevoie de aparat dentar