Preparatele traditionale de Paste trebuie consumate cu moderatie

  0
  50

  Masa de Paste reprezinta o adevarata tentatie pentru fiecare crestin in parte, mai ales daca s-a tinut si post inainte. Cu toate acestea ar trebui sa ne gandim ca pe cat de gustoase sunt preparatele traditionale de Paste pe atat de periculoase pot fi pentru sanatate. Iar asta cu atat mai mult cu cat nu sunt consumate cu moderatie, atrag atentia specialistii in nutritie. Prin urmare, trebuie acordata o atentie deosebita mancarurilor greu de digerat, precum friptura de miel, drobul, sarmalutele, pasca, cozonacul si ouale tari.

  Potrivit prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare din Bucuresti, a€œpersoanele sanatoase vor trebui sa urmeze aceeasi conduita, moderatia, si sa fie atente sa nu consume mai mult de un aliment concentrat la o masa. Ar fi bine sa se inceapa cu o salata mare pentru a pregati sucurile digestive sa primeasca, peste o jumatate de ora, friptura de miel. Aceasta ar trebui si ea consumata cu moderatie, preparata corect si in niciun caz sa fie asociata cu garnituri amidonoase, adica cu orez, cu paine sau cu cartofi prajiti, ci cu legume sotate sau grilate sau cu muraturi de fermentatie”.

  De asemenea, de pe masa de Paste nu trebuie sa lipseasca nici fructele. Şi asta deoarece acestea sunt bogate in fibre si contribuie la o mai buna digestie si protejeaza impotriva cancerului colo-rectal, potrivit prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi. in ceea ce priveste bautura, specialistul in nutritie recomanda apa si cate un pahar de vin rosu pentru femei si maximum doua pentru barbati.

  Articolul precedentSpitalele sunt obligate sa depuna cereri de clasificare incepand cu 20 aprilie 2011
  Articolul următorConferinta de presa: a€œAstmul poate fi controlat”