Premiu de prestigiu pentru profesoara ce a condus echipa care a dezvoltat vaccinul AstraZeneca

0
25

O profesoară britanică de vaccinologie care a condus echipa aflată în spatele vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de Oxford/AstraZeneca a fost recompensată cu un premiu de prestigiu, prin care i se recunoaşte contribuţia la „un bine comun global”, informează dpa vineri.

Profesoara Sarah Gilbert s-a declarat profund onorată să i se înmâneze Medalia Albert, acordată de Royal Society for Arts, Manufactures and Commerce (RSA).

Printre câştigătorii săi anteriori se numără nume celebre ca Winston Churchill, Marie Curie, Alexander Graham Bell, Stephen Hawking şi Tim Berners-Lee.

Ad in title

Sarah Gilbert – care s-a alăturat Universităţii Oxford în 1994 – este cel de-al 156-lea câştigător al medaliei, acordată din 1864, în memoria Prinţului Albert, fost preşedinte al societăţii.

„Este o mare onoare să primesc acest premiu”, a precizat Gilbert. „Crearea şi dezvoltarea vaccinului anti-COVID-19 de către Oxford a venit după ce lucrasem în acest domeniu de mulţi ani, învăţând cum să ne mişcăm repede de la un concept la un vaccin autorizat, ceea ce presupune mulţi paşi de parcurs”, a explicat cercetătoarea, potrivit Agerpres.

„Cu o echipă excelentă la Oxford, am dezvoltat un ‘vaccin pentru omenire’, care este folosit acum pentru a salva vieţi în multe ţări; scopul nostru de la bun început”, a adăugat Gilbert.

Articolul precedentCehia introduce bonusul de carantină
Articolul următorCine este una dintre cele două persoane din România, descoperite cu tulpina sud-africană