Cehia introduce bonusul de carantină

0
73

Preşedintele Cehiei, Milos Zeman, a semnat vineri un act normativ care prevede acordarea unui bonus de carantină pentru persoanele care intră în izolare timp de 14 zile.

Astfel, persoanele care sunt în carantină din cauza COVID-19 vor primi un bonus de până la 370 de coroane pe zi, echivalentul a 14 euro. La acest bonus se va adăuga concediului medical plătit pe caz de boală. Însă suma totală nu trebuie să depăşească 90% din câştigul mediu, scrie DPA, potrivit Agerpres.

Oferirea acestui bonus are ca scop motivarea oamenilor să rămână în izolare şi să raporteze medicului contactele lor, pentru a ajuta la oprirea răspândirii coronavirusului. Potrivit autorităţilor cehe, multe persoane infectate nu au dezvăluit numele celor cu care au intrat în contact de teamă că vor provoca probleme financiare prietenilor sau rudelor.

Ad in title

Cehia are, în prezent, cea mai ridicată rată de noi infecţii din Uniunea Europeană. Peste 800 de persoane la 100.000 de locuitori au fost infectate cu coronavirus în ultimele şapte zile. De la debutul pandemiei, în Cehia au fost înregistrate aproape 1,3 milioane cazuri de infecţie şi 21.235 de decese din cauza coronavirusului, potrivit sursei citate.

Articolul precedentCoronavirus: Scenariile după care vor funcţiona şcolile ar putea fi modificate
Articolul următorPremiu de prestigiu pentru profesoara ce a condus echipa care a dezvoltat vaccinul AstraZeneca