Premirul Cîțu: Toată familia trebuie să fie vaccinată pentru a scăpa de această pandemie

0
223

Dacă populația va continua să se vaccineze anti-COVID-19, România nu va avea un val patru cu probleme, a declarat, marți, premierul Florin Cîțu.

„Dacă ne vaccinăm, nu va fi acest val patru. Organizația Mondială a Sănătății a anunțat deja că varianta Delta se răspândește foarte repede. Acesta este un risc pe care îl știm cu toții. Este momentan cea mai agresivă și ceele mai vulnerabile sunt persoanele nevaccinate. Deci, dacă ne vaccinăm într-un număr cât mai mare ar trebui să nu avem un val patru cu probleme. Soluția este simplă din punctul meu de vedere. Același lucru îl spun și specialiștii”, a spus Florin Cîțu.

„Dacă alegeți să vă vaccinați acum, vă vaccinați pentru siguranța dumneavoastră și a familiei dumneavoastră. Toată familia trebuie să fie vaccinată pentru a scăpa de această pandemie. Decizia de vaccinare a copiilor aparține părinților. Facem acest lucru pentru noi toți, pentru a reveni la normalitate”, a afirmat premierul.

”Când vorbim de tineri sub 18 ani, părinții și tutorii sunt cei care iau decizii și trebuie să ia cele mai bune decizii. Sunt 98.134 de minori care s-au vaccinat, iar dintr-un raport, 45,5% dintre elevi consideră că este foarte important și important să se vaccineze”, a precizat premierul.

Cîțu a adăugat că „dacă ne uităm la ce s-a întâmplat din 15 mai, am putut ridica o parte dintre restricții.”

Premierul Florin Cîțu a participat, marți, la o ședință pe beneficiilor vaccinării copiilor. La ședință au mai participat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, coordonatorul campaniei de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiță, vicepreședintele CNCAV, Andrei Baciu, reprezentanții UNICEF, ai Consiliului Național al Elevilor și Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți.

Articolul precedentGrupul de Comunicare Strategică: 41 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2
Articolul următorSorin Cîmpeanu: Vaccinarea este în interesul fiecăruia dintre noi, pentru revenirea la normalitate în școală