Sorin Cîmpeanu: Vaccinarea este în interesul fiecăruia dintre noi, pentru revenirea la normalitate în școală

0
585

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marți,  că este necesar ca tot mai mulți elevi cu vârste peste 12 ani să se vaccineze anti-COVID-19 pentru ca școala să înceapă în condiții normale la 13 septembrie.

“Avem aproape 100.000 de elevi cu vârsta între 12 și 17. Aveam aproape același număr de tineri cu vârsta de 18-19 ani, care sunt cea mai mare parte elevi. Elevii de clasa a 12-a și a 13-a, elevii care vor începe săptămâna viitoare examenul de bacalaureat au dat dovadă de responsabilitate din proprie inițiativă. Vreau să vă spun că nu a fost o inițiativă sistemică la nivelul Ministerului Educației, au fost inițiative locale cu sprijinul DSP-urilor, cu sprijinul școlilor. Dar inițiativele au fost ale elevilor, preponderent elevii de clasa a 12-a”, a precizat Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei conferințe.

“Cu toții ne dorim ca, în data de 13 septembrie, școala să înceapă normal, să stopăm pierderile în educație, pierderi care sunt nu numai din perspectivă educațională, sunt și din perspectivă socială, comportmentală, emoțională. Vedem foarte bine cazurile care se înmulțesc după această perioadă de criză sanitară. Pentru asta este nevoie să ne vaccinăm. Ar trebui să facem tot ceea ce depinde de noi, la nivelul Ministerului Educației, pentru a înțelege că vaccinarea este în interesul fiecăruia dintre noi, pentru revenirea la normalitate în școală. Niciun părinte nu își dorește ca al lui copil să fie supus riscului de abandon școlar sau să obțină rezultate nesatisfăcătoare în momente definitorii pentru viitorul oricărui tânăr”, a adăugat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a menţionat că în rândul personalului din învăţământ a fost atins un nivel de vaccinare de 60%, fiind vorba despre „cea mai numeroasă” categorie socio-profesională.

Ministrul Educației a participat, marți, la o ședință pe beneficiilor vaccinării copiilor. La ședință au mai participat premierul Florin Cîțu, coordonatorul campaniei de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiță, vicepreședintele CNCAV, Andrei Baciu, reprezentanții UNICEF, ai Consiliului Național al Elevilor și Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți.

 

Articolul precedentPremirul Cîțu: Toată familia trebuie să fie vaccinată pentru a scăpa de această pandemie
Articolul următorCâți copii cu vârsta cuprinsă între 12 și 19 ani sunt vaccinați anti-COVID cu cel puțin o doză