Premierul României: La solicitarea Comisiei Europene, la medicamente, proteze și mâncare, TVA-ul ar urma să fie de 9%

0
312

În discuţiile cu reprezentanţii Comisiei Europene, guvernanţilor români li s-a transmis că „trebuie să fie o ordine” în privinţa cotelor de TVA, prin eliminarea excepţiilor acordate în prezent în mai multe sectoare, convenindu-se, în principiu, ca la mâncare, medicamente, dispozitive medicale de tipul protezelor această cotă să fie stabilită la 9%, a menționat premierul Marcel Ciolacu, vineri, într-o întâlnire cu presa după vizita efectuată la efectuată la Complexul Sportiv Olimpic de la Izvorani.

„Ce vă pot spune… În discuţia mea cu Comisia, şi au dreptate: trebuie să fie o ordine, nu puteţi veni cu 7 tipuri de TVA, hotărâţi-vă ! Şi am convenit că 9% rămâne mâncarea, rămân medicamentele, rămân protezele. Iertaţi-mă, de ce la cluburi este 5% TVA, e normal acest lucru? Sunt mult prea multe excepţii în România. Nu le-a spus numai Comisia, le-au spus toate forurile financiare. Ce vrem? Să pierdem toate fondurile europene şi să intre România într-un colaps? Eu nu am să fac acest lucru, indiferent de ce voci vor apărea şi voi ieşi la dumneavoastră la televiziuni, la presă, unde doriţi. Şi o să explic foarte clar de ce trebuie făcut acest lucru. Normal, după ce voi lua decizia”, a declarat prim-ministrul.

Potrivit acestuia, discuţiile pe pachetul de fiscalitate avut în vedere să fie adoptat de Guvern vor continua săptămâna viitoare la nivelul liderilor coaliţiei de guvernare.

Articolul precedentZece proiecte naționale de prevenire a consumului de substanțe psihoactive implementate în școli
Articolul următorAlexandru Rafila: „Am o echipă care cred că a pus în practică cele mai mari proiecte din istoria României în ceea ce priveşte investiţiile din domeniul Sănătăţii”