Premierul, discuții cu sindicatele despre măsurile de prevenire și combatere a pandemiei

0
88

sursa foto: Guvernul României/Facebook

Premierul Nicolae Ciucă a discutat, joi, cu reprezentanții sindicatelor despre măsurile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, condițiile de muncă și salarizare.

La discuții, care au avut loc în format hibrid, au participat și miniștrii Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila și Educației, Sorin Cîmpeanu.

În cadrul întâlnirii, participanții au analizat eficiența măsurilor de protejare a populației, menite să asigure continuitatea serviciilor publice, a derulării afacerilor și a funcționării sistemului educațional.

Printre temele analizate s-au numărat măsurile de prevenție, testarea populației, portul măștii, vaccinarea, asistența medicală ambulatorie, accesul la tratament, contextul economic, siguranța personalului medical și recuperarea celor afectați de COVID-19.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, a fost evidențiată nevoia unei abordări coerente, sistemice și predictibile, care să includă dialogul cu partenerii sociali. Pentru protejarea populației față de formele grave de boală și de riscul pierderii vieții, vaccinarea a fost menționată ca fiind cea mai eficientă soluție recomandată de experți, limitând evoluția către o situație gravă și internarea în spital.

Articolul precedentIsrael, noi date despre gravitatea cazurilor COVID cu varianta Omicron comparativ cu Delta
Articolul următorMinistrul Sănătății a emis Ordinul privind acordarea titlului de medic specialist ATI pentru 113 doctori