Israel, noi date despre gravitatea cazurilor COVID cu varianta Omicron comparativ cu Delta

0
182
Microscopic view of Coronavirus, a pathogen that attacks the respiratory tract. Analysis and test, experimentation. Sars. 3d render

Date din Israel, publicate joi, susțin informațiile din ce în ce mai numeroase la nivel mondial potrivit cărora varianta Omicron a SARS-CoV-2 provoacă o formă de boală mai ușoară decât variantele anterioare ale coronavirusului, chiar dacă această țară s-a confruntat cu un număr record de infecții zilnice, relatează Reuters.

Numărul total de spitalizări a ajuns, miercuri, la 363 de pacienți, după ce Ministerul Sănătății a raportat peste 16.000 de cazuri noi (un nivel record în Israel de la începutul pandemiei), iar numărul pacienților în stare gravă a crescut cu 34 în 24 de ore.

În perioada de vârf a valului Delta din Israel, recordul de cazuri zilnice a fost de peste 11.000 de contagieri, cu o creștere zilnică a numărului celor care se îmbolnăvesc grav de aproximativ 100 și cu 1.300 de persoane spitalizate.

„Datele noastre inițiale, care nu sunt încă pe deplin exacte, indică șapte-opt persoane spitalizate la 1.000 de persoane infectate, dintre care două se îmbolnăvesc grav sau mai rău de atât”, a declarat Sharon Alroy-Preis, șefa Ministerului Sănătății Publice.

„Aceasta este o schimbare semnificativă față de Delta, unde s-au înregistrat mult mai mulți – cel puțin 10 bolnavi grav la fiecare 1.000 de infectați”, a mai spus aceasta.

Israelul, cu o populație de 9,2 milioane de locuitori, a administrat până acum 16,8 milioane de doze de vaccin. Recent, autoritățile din această țară au aprobat administrarea dozei a patra persoanelor peste 60 de ani sau imunocompromise.

Articolul precedentGCS: 6.018 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 și 44 decese, în ultimele 24 de ore
Articolul următorPremierul, discuții cu sindicatele despre măsurile de prevenire și combatere a pandemiei