Premierul Cîțu: În aprilie și mai vom aveam 8,3 milioane de doze de vaccin anti-COVID care intră în România

0
242
vaccin, COVID-19
vaccin, COVID-19

Premierul Florin Cîțu a declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă, că lunile aprilie și mai sunt foarte importante în ceea ce privește campania de vaccinare. Astfel, în cel mai pesimist scenariu, la sfârșitul lunii mai, vor fi 5 milioane de persoane vaccinate anti-COVID-19.

”Campania de vaccinare, sunt două luni foarte importante pentru noi, luna aprilie și luna mai. În aceste două luni vom aveam 8,3 milioane de doze care intră în România, și sunt foarte importante pentru că, la finalul lunii mai, ar însemna în cel mai pesimist scenariu să avem 5 milioane de persoane vaccinate și într-un scenariu mai optimist, 6,3 milioane de persoane vaccinate. 5 milioane persoane vaccinate este o cifră importantă pentru noi pentru că reprezintă 35% din populația adultă care trebuie vaccinată și este momentul important, la sfârșitul lunii mai, să vorbim despre revenirea economiei”, a declarat Florin Cîțu.

Totodată, premierul a făcut apel la toți factorii implicați  în campania de vaccinare să prezinte și să promoveze campania de vaccinare astfel încât toți românii să aibă informații actualizate legate de campania de vaccinare anti-COVID-19. Un apel a fost făcut și către Biserică.

”Mai mult, este nevoie de implicarea Bisericii în această campanie de vaccinare, mai ales în mediul rural”, a subliniat Cîțu.

Florin Cîțu a mai adăugat că ținta de 10 milioane de români vaccinați anti-COVIDA la sfârșitul lunii septembrie ar putea fia tinsă la sfârșitul lunii iulie.

”Așa cum arată lucrurile și m-am asigurat că avem dozele necesare, pentru vaccin, dar, așa cum arată astăzi lucrurile, vom avea dozele necesare pentru a vaccina 10 milioane de români la sfârșitul lunii iulie. Deci mergem mai repede decât ne-am programat. Dar este important ca toată lumea să vrea să se vaccineze. (…) Sunt 70% dintre persoanele adulte și putem vorbi despre o redeschidere a economiei în totalitate. (…) Lucrurile merg în direcția bună. Chiar astăzi am vorbit cu CNCAV și rămâne mijlocul lunii aprilie să putem să vaccinăm 100,000 de persoane pe zi. Este nevoie de implicarea tuturor în această campanie de vaccinare. Din păcate numărul de persoane înregistrate astăzi este  de doar 767.882 de persoane pe lista de așteptare în platforma de programare. Dintre acestea au fost notificate 442.000 de persoane si programate 64% dintre ele, 282.000. (…) Ca să trecem peste această perioadă, ca să revenim la normlaitateeste singura soluție: vaccinarea. Și ne-am asigurat că vom avea dozele de vaccin necesare”, a mai declarat premierul Florin Cîțu luni.

Articolul precedentTânăr medic din Timișoara, care lucra pe ATI, găsit fără suflare
Articolul următorPremierul Cîțu, despre aplicarea certificatului verde în România