Premierul Cîțu, despre aplicarea certificatului verde în România

0
264

Premierul Florin Cîţu a declarat că în România nu se va aplica certificatul verde, iar românii vor putea merge în vacanţă fără acest document.

Întrebat dacă certificatul verde despre care se vorbeşte la nivel european se va aplica şi în România, premierul a spus:
„Nu. În niciun caz. În România nu se va aplica certificatul verde, românii vor merge în vacanţă fără. De aceea avem acest comitet interministerial, pentru a ne asigura că sunt reguli pe care le vor respecta, dar fără certificat verde”.

Cîţu a menţionat că speră că de la 1 iunie să se poată lua în ţara noastră cât mai multe măsuri de relaxare.

„Începe sezonul de vară. Aş vrea să avem o vacanţă mult mai bună ca anul trecut şi mai sigură şi ne vom asigura (de acest lucru – n.r.) prin măsurile pe care le vom lua şi pe care sunt sigur că şi cei care sunt în industria turismului, în special, le vor respecta anul acesta”, a afirmat el.

Comisia Europeană a propus crearea unei adeverinţe electronice verzi pentru a facilita libera circulaţie, în condiţii de siguranţă, în interiorul UE în timpul pandemiei de COVID-19. Adeverinţa electronică verde va constitui dovada că deţinătorul a fost vaccinat împotriva COVID-19, a primit un rezultat negativ la testul de depistare a infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 sau s-a vindecat de COVID-19.

Articolul precedentPremierul Cîțu: În aprilie și mai vom aveam 8,3 milioane de doze de vaccin anti-COVID care intră în România
Articolul următorBănescu (BOR) pledează pentru implicarea preoţilor în informarea legată de vaccinarea antiCOVID