Premierul Cîțu: Companiile private vor avea posibilitatea să își facă centre de vaccinare anti-COVID la sediu

0
65

Premierul Florin Cîțu a declarat marți că în scurt timp companiile private vor avea posibilitatea să își facă centre de vaccinare la sediu, unde să își vaccineze anti-COVID-19 proprii angajați. Se are în vedere chiar și o extinedere a vaccinării la membrii familiilor angajaților.

”Companiile private vor avea posibilitatea să își facă centre de vaccinare la sediu, să își vaccineze angajații. Vom vedea poate putem să extindem și la membrii familiei, vedem care va fi forma finală. Dar cert este că vom face vaccinul cât mai accesibil. Deci dozele de vaccin vor fi cât mai accesibile pentru fiecare cetățean. Vom face prin companii, prin centre, așa cum am spus, drive-through, centre care sunt deschide non-stop etc. Dozele există, lumea trebuie să se vaccineze. Eu, poate mai mult ca oricine, vreau să revenim la normalitate”, a declarat premierul Cîțu în cadrul videoconferinței ”Bursa în anul crizei sanitare și al incertitudinilor economice”.

Premierul consideră că revenirea la normalitate și reluarea economiei la capacitate maximă este în strânsă legătură cu această imunizare a populației într-un număr cât mai mare, car ar permite relaxarea măsurilor și chiar renunțarea la acestea.

Ad in title

”Știu ce potențial are această economie atunci când revenim la normalitate. Dacă noi am reușit în condițiile îngrozitoare de anul trecut să avem o performanță economică în trimestrul IV, am reuși și acum să avem performanțe economice. Sunt condiții dificile, dar vă dați seama ce poate să facă această economie după ce vom reveni la normalitate, după ce nu vom mai purta mască, după ce poți să ai toate restaurantele deschise tot timpul, cinematografe, evenimente, producție etc. Potențialul este imens și asta ar trebui să fie ceea ce ne împinge pe toți să revenim la normalitate”, a mai subliniat Florin Cîțu.

Articolul precedentÎn ce condiții ar putea rămâne deschise restaurantele, indiferent de rata de incidenţă
Articolul următorVIDEO Hemofilia în timpul pandemiei de COVID-19: Cum adaptăm îngrijirile medicale la schimbare?