În ce condiții ar putea rămâne deschise restaurantele, indiferent de rata de incidenţă

0
254

Restaurantele care au tot personalul vaccinat anti-COVID-19 ar putea rămâne deschise, indiferent de rata de incidenţă, a declarat, luni, premierul Florin Cîţu.

„Am avut discuţii şi cu restaurantele, pentru că au fost lovite în această perioadă cel mai mult restaurantele în această perioadă de criză. Pentru restaurante am propus, nu este o decizie luată, discutăm, ca dacă îşi vaccinează tot personalul, să fie deschişi tot timpul şi că nu mai fie legaţi de rata de incidenţă. Poate să fie deschis cu 5% din capacitate, dar să nu mai fie legaţi de rata de incidenţă. (…) Să nu mai fie dacă are tot personalul din acea unitate vaccinat. Restaurantul în care tot personalul este vaccinat ar putea avea un statut special”, a spus Florin Cîţu.

În opinia premierului, şi companiile mari din România ar trebui să-şi vaccineze anti-COVID-19 tot personalul, pentru a nu mai avea focare.

Premierul a susţinut că după atingerea pragului de vaccinare de 70% se poate lua în calcul şi renunţarea la mască în spaţiul public.

Articolul precedentCîțu: Prima etapă pentru relaxarea condiţiilor o reprezintă vaccinarea anti-COVID a cinci milioane de români
Articolul următorPremierul Cîțu: Companiile private vor avea posibilitatea să își facă centre de vaccinare anti-COVID la sediu