Premiera mondiala realizata de un medic roman! Prof. univ. dr. Gheorghe Burnei, seful Departamentului de Ortopedie Pediatrica de la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Marie Curie”, a realizat cu succes o interventie de reconstructie miopostoartoplastica, prin care a redat sansa la o viata normala unui baiat de sase ani diagnosticat cu sinostoza radio-urnala proximala.

Mai exact, copilul nu-si putea folosi deloc mana dreapta din cauza ca oasele antebratului erau incalecate intre ele si mana era rasucita. De aceea, pozitia mainii drepte impiedica orice miscare. insa, lucrul cel mai grav era ca, daca nu se intervenea chirurgical, tendinta de rasucire continua odata cu inaintarea in varsta a copilului.

„Daca operatia nu s-ar fi facut mana ar fi devenit in viitor inutilizabila”, a declarat prof. univ. dr. Gheorghe Burnei, pentru Sanatatea TV.

Reconstructia miopostoartoplastica, realizata la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Marie Curie” din Bucuresti, a durat aproximativ sase ore si reprezinta o premiera pentru ortopedia din intreaga lume. Practic, medicii au prelevat o grefa osoasa de la picior care a fost introdusa in mana, inlocuind astfel osul radium.

„Operatia din punctul meu de vedere este un succes, a deschis calea de reusita in domeniul sinestozei. Interventia chirurgicala i-a asigurat copilului sansa la o viata normala si o stabilitate pana la varsta adulta. Oasele sunt acum configurate normal, iar copilul poate mentine mana intr-o pozitie functionala”, a declarat dupa operatie prof. univ. dr. Gheorghe Burnei, seful Departamentului de Ortopedie Pediatrica de la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Marie Curie”.

Dupa operatie bratul copilului a fost imobilizat in ghips. Refacerea baiatului nu va intarzia sa apara si efectele se vor vedea dupa aproximativ trei luni, cand mana va putea fi folosita normal.