Premiera medicala: Schimbare de valva pe cord deschis, la Spitalul Monza Bucuresti

0
43

O procedura inovatoare de schimbare de valva pe cord deschis a fost realizata pentru prima data in Romania, in cadrul Spitalul Monza din Bucuresti – Centru Cardiovascular. Interventia, ce a constat in schimbarea de valva pe cord deschis, reprezinta o premiera in chirurgia cardiovasculara atat din mediul privat cat si de la stat, fiind efectuata de o echipa medicala coordonata de dr. Theodor Cebotaru, medic primar chirurgie cardiovasculara in cadrul Spitalului Monza Bucuresti – Centru Cardiovascular.

Potrivit specialistilor in chirurgie cardiovasculara, interventia high-tech de schimbare de valva este una complexa, oferind in acelasi timp numeroase avantaje pacientilor cu grave probleme cardiovasculare.

Interventia a fost realizata unui barbat cu varsta de 80 de ani a carui stare de sanatate, dupa interventia chirurgicala, este una foarte buna, urmand ca in scurt timp sa inceapa procesul de recuperare.

Procedura de schimbare de valva pe cord deschis a fost explicata mai pe larg in cadrul unei conferinte de presa, sustinuta in data de 22 aprilie 2013, la Spitalul Monza Bucuresti – Centru Cardiovascular.

Spitalul Monza Bucuresti, un centru de excelenta in chirurgia cardiovasculara, ofera servicii medicale personalizate de inalta calitate, sustinute atat de cea mai inovatoare tehnologie a momentului, cat si de un personal medical cu o bogata experienta in practica medicala curenta.
in Romania, Spitalul Monza este prezent in sistemul medical privat de la sfarsitul anului 2012, dezvoltand centre de excelenta, atat in domeniul chirurgiei cardiovasculare, cat si in domeniul ortopediei. in cadrul Spitalului Monza Bucuresti mai sunt disponibile pacientilor servicii integrate de medicina interna, chirurgie generala, precum si din sfera altor specialitati medicale.

Articolul precedentEugen Nicolaescu: Pana la finalul lui 2013 vor fi finalizate si aprobate protocoalele terapeutice pentru toate afectiunile
Articolul următorProtocolul pentru implementarea strategiei nationale de combatere a hepatitei C a fost semnat