Premieră medicală națională: Spitalul Clinic „Sfânta Maria” din Capitală, primul acreditat pentru transplantul de tub digestiv

  0
  313
  Foto: ASSMB
  Reputat centru de transplant pulmonar și hepatic, Spitalul „Sf. Maria” din Capitală a obținut recent, din partea Agentiei Naționale de Transplant, și acreditarea pentru activitatea de transplant de tub digestiv, „o premieră medicală pentru România” – informează Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).
  Foto: ASSMB

  „Transplantul multivisceral constă în transplantarea concomitentă a stomacului, ficatului, pancreasului, duodenului, intestinelor subțire și gros, o intervenție rară, deosebită, prin intermediul căreia încercăm să prelungim viața pacienților” – precizează prof. dr. Narcis Copcă, managerul Spitalului Clinic „Sf. Maria”.

  „Noua acreditare confirmă încă o dată competența și nivelul ridicat de performanță atins de echipa medicală de la Spitalul <<Sf. Maria>>, și face cu atât mai necesară construirea Centrului de Transplant Multiorgan, un proiect pe care Primăria Municipiului Bucureşti și ASSMB l-au susținut în permanență și pentru realizarea căruia vor face în continuare toate demersurile necesare” – subliniază reprezentanții ASSMB.
  Articolul precedentUMFCD: Congresul Studențesc „Dent-X”, 25-31 martie, „locul unde teoria întâlnește practica”
  Articolul următorSalvați Copiii România pregătește echipe de polițiști în domeniul investigării infracțiunilor comise împotriva copiilor: Aproape unu din zece cazuri de abuz asupra minorilor reprezintă abuz sau/și exploatare sexuale