Prefectul Capitalei: Vom sprijini desfășurarea unei campanii mai largi de testare COVID-19 în București

0
302

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că instituția pe care o conduce va sprijini desfășurarea unei campanii mai largi de testare COVID-19 în București, dacă Ministerul Sănătății, Direcția de Sănătate Publică ori Institutul Național de Sănătate Publică vor decide că o astfel de campanie se impune. Deocamdată, însă, nu există o intenție în acest sens.

Oficialul a mai precizat că ar trebui să crească capacitatea de vaccinare împotriva noului coronavirus în București, joi urmând să aibă loc o ședință a autorităților locale în care se va discuta acest aspect.

Alin Stoica a mai precizat că a primit de la Direcția de Sănătate Publică solicitarea de a găsi noi spații și capacități de vaccinare, iar el, la rândul său, a trimis solicitarea către Primăria Generală și primăriile de sector.

În ceea ce privește testarea, Alin Stoica a declarat miercuri seară la un post de televiziune că  „pe testare nu avem deocamdată un program pe care să-l gestionăm, dar dacă vom fi solicitați în acest sens de Minister sau DSP vom ajuta. Acum procuparea e pe zona de vaccinare, pe creșterea capacității, și chiar mâine avem o ședință pe această temă”.

Prefectul a mai spus că se fac în jur de 60.000 de vaccinuri pe zi în România, dar nu conoaște numărul pentru Capitală.

”Capacitatea de vaccinare trebuie să crească. Fluxurile de vaccinare sunt pline, am primit de la DSP solicitarea de a găsi spații noi și capacități noi pentru vaccinare, am și transmis solicitarea către primăriile de sector și Primăria Capitalei și mâine avem o ședință pe această temă. Pe măsurile restrictive nu copiem chiar totul, suntem mult în urma Vestului. Pe testare dacă autoritoțile sanitare vor decide că e necesară o campanie de testare, cu siguranță vom sprijini această campanie”, a mai declarat prefectul Capitalei, pentru B1 TV.

 

Articolul precedentOMS: „A nu se utiliza” Ivermectina în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19
Articolul următorProf. dr. Bubenek: Personalul medical specializat în tratarea pacienților COVID cu forme grave, insuficient