Precizări MS cu privire la înființarea grupului de lucru privind verificarea raportărilor zilnice de COVID-19

0
80

Ministerul Sănătății (MS) face câteva precizări în legătură cu înființarea grupului de lucru privind verificarea raportărilor zilnice referitoare la evoluția pandemiei COVID-19 și spune că, în acest moment, nu există un grup de lucru legal constituit la nivelul Ministerului Sănătății în acest sens.

”În data de 17 aprilie 2021, premierul Florin Cîțu, ministrul interimar al sănătății, a solicitat secretarilor de stat și secretarului general al ministerului documentul de constituire al acestui grup de lucru și un raport al activității desfășurate. Atât secretarii de stat, cât și secretarul general au comunicat în scris că nu dețin vreun document de constituire al acestui grup de lucru. Singurele elemente concrete menționate în aceste răspunsuri scrise cu privire la eventualitatea existenței acestui grup de lucru sunt reprezentate de o intenție de constituire și o mențiune despre organizarea unui astfel de grup. În același timp este evocată și o eventuală întâlnire despre care se menționează că nu a avut loc”, se arată într-un document al MS.

Totodată, Ministerul Sănătății solicită fostului ministrul Vlad Vasile Voiculescu să înceteze diseminarea informațiilor false în spațiul public și emiterea unor ipoteze lipsite de fundament.

Ad in title

De altfel, ”decizia emisă de Andreea Moldovan, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății, privind constituirea acestui grup de lucru nu reprezintă un act administrativ cu caracter normativ. Totuși, deși acestea sunt prevederile legislației in vigoare, domnia sa emite un astfel de document. De asemenea, nu există temei pentru ca un astfel de grup de lucru sa fie încadrat în categoria documentelor cu caracter confidențial, ipoteză acreditată în spațiul public, în condițiile în care o astfel de abordare este în contradicție cu principiile transparenței și comunicării instituționale susținute de Ministerul Sănătății”, se maia rată în document.

Suplimentar, Premierul Florin Cîțu a dispus și verificarea tuturor actelor care au fost emise de fostul ministrul al Sănătății, precum și de secretarii de stat in ultimele patru luni.

În acest context, având în vedere că în acest moment nu există un grup de lucru legal constituit la nivelul Ministerului Sănătății, în cursul zilei de luni va fi constituit un grup de lucru în conformitate cu legislația în vigoare.

Articolul precedentInițiativă în premieră: Vaccinare anti-COVID-19 non-stop, timp de trei zile, la Timișoara
Articolul următorGuvern: Informațiile cu privire la grupul de lucru din MS privind verificarea raportărilor zilnice, false