Compania americană de biotehnologie Moderna a anunţat că a primit informaţii de la departamentul pentru sănătate din California că mai mulţi oameni sunt trataţi la un centru din San Diego pentru posibile reacţii alergice la vaccinul său pentru COVID-19 dintr-un anumit lot, transmite Reuters.

Precizările au venit după ce, cel mai important epidemiolog din California a dat un comunicat, duminică, prin care recomandă oprirea imunizărilor cu vaccinuri din lotul 41L20A, din cauza posibilelor reacţii alergice care sunt în curs de investigare.

”A fost raportat un număr neobişnuit de mare de posibile reacţii alergice pentru acest lot de vaccinuri ale Moderna, administrate la un centru de vaccinare comunitar. Mai puţin de 10 persoane au necesitat îngrijiri medicale într-un interval de 24 de ore”, a spus epidemiologul.

Moderna a spus că nu are cunoştință de un număr comparabil de cazuri de reacții adverse de la alte centre de vaccinare care ar fi putut să administreze vaccinuri din acelaşi lot sau din alte loturi.

Un total de 307.300 de doze de vaccin din lotul espectiv rămân depozitate, dintr-un total de 1.272.200 de doze produse.

Moderna a arătat că lucrează împreună cu autorităţile de reglementare în domeniul sănătăţii pentru înţelegerea cazurilor, pentru a vedea dacă trebui oprită utilizarea lotului.

Aproape un milion de doze din lotul respectiv au fost deja distribuite, la aproximativ 1.700 de centre de vaccinare din 37 de state, potrivit companiei.