Portugalia, afectată de o grevă a medicilor

0
229

Numeroase instituții medicale din Portugalia sunt blocate timp de trei zile de o grevă a medicilor din serviciul naţional de sănătate care cer salarii şi condiţii de muncă mai bune, transmite Sindicatul Medicilor Independenţi (SIM).

Participarea la acțiunile de protest „este foarte mare” – a declarat SIM în timp ce Ministerul portughez al Sănătăţii a refuzat să comenteze cifrele, relatează AFP.

”Este din ce în ce mai dificil să atragi medici. Este foarte îngrijorător”, a transmis sindicalista Herminia Teixeira, pentru agenţia de presă Lusa, îngrijorată de numărul tot mai mare de persoane fără medic de familie pe care îl estimează la „aproape 1,7 milioane”, pentru o ţară cu o populaţie de aproximativ 10 milioane de locuitori.

Medicii de familie au demarat o grevă parţială de o lună: refuză să lucreze ore suplimentare

Și alţi angajaţi din transporturi, servicii aeroportuare şi forţele de poliţie au anunţat greve pentru această perioadă iar referitor la efectele grevei în timpul Zilelor Mondiale ale Tineretului din Portugalia, organizate între 1 şi 6 august, ministrul Sănătăţii, Manuel Pizarro, a subliniat că sindicatul medicilor s-a angajat să asigure un serviciu minim în timp ce Lisabona se pregăteşte să îl primească săptămâna viitoare pe Papa Francisc şi aproape un milion de tineri pelerini catolici.

Articolul precedentMinistrul Sănătății: Persoanele neasigurate ar trebui să beneficieze de aceleaşi drepturi ca şi persoanele asigurate referitor la tratamentul bolilor infecţioase
Articolul următorSocietatea Română de Hematologie, gazda proiectului Lighting the Flame