Pompierii au pus la dispoziţia Spitalului „Robănescu” un generator electric până la remedierea situației

0
244
foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov a pus la dispoziţia Spitalului „Robănescu” un generator electric necesar alimentării cu energie electrică a unităţii medicale până la remedierea situaţiei înregistrate după explozia de marţi seara a unui transformator.

„La solicitarea Spitalului ‘Nicolae Robănescu’, ISUBIF a pus la dispoziţia acestuia un generator electric, cu o putere de 450 kVA, care să asigure continuitatea alimentării cu energie electrică a unităţii medicale, până la remedierea situaţiei înregistrate”, a transmis, miercuri, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov.

De asemenea, sunt alocate și două autospeciale pentru transport victime multiple (ATPVM) şi personal specializat pentru asigurarea transportului, în condiţii optime, a pacienţilor evacuaţi preventiv în cursul zilei de marţi de la Spitalul „Marie Curie” înapoi către Spitalul „Robănescu”.

Incendiul izbucnit recent la un transformator din curtea Spitalului Nicolae Robănescu a fost lichidat

”Incendiul este lichidat. Incăperile spitalului au fost verificate. Nu s-au înregistrat victime. Din spital au fost evacuate 110 persoane, dintre care 79 copii”, a transmis Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

Focul izbucnit marţi seară, după o explozie a transformatorului, și s-a extins şi la două autoturisme, anunţă ISU Bucureşti – Ilfov.

Incendiul s-a manifestat cu flacără violentă şi degajări de fum.

În urma incidentului care a dus la explozia unui generator la Spitalul de copii Robănescu nu s-au înregistrat victime, a menționat Ministerul Sănătății.

Toți cei 110 de copii au fost transferați în siguranță la Spitalul Marie Curie, aflat în apropiere. În momentul de față toți copiii sunt repartizați pe secții, a anunțat sursa citată.

Articolul precedentMinistrul Rafila, despre copiii transferați în urma incendiului de la Spitalul Robănescu: Sunt în stare bună
Articolul următorMinistrul Dezvoltării: Spitalele din România au avut posibilitatea să obțină fonduri pentru modernizarea instalațiilor electrice