Plan de actiune pentru combaterea tuberculozei, adoptat de catre Comitetul Regional al OMS

0
250

Un nou plan de actiune pentru combaterea tuberculozei, aferent perioadei 2016-2020, a fost adoptat in ultima zi a celei de-a 65-a sesiuni a Comitetului Regional al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Planul de actiune va continua actiunile de prevenire si combatere a tuberculozei rezistente la tratament, anticipand vindecarea a 1,4 milioane de pacienti cu TBC, precum si prevenirea aparitiei a 1,7 milioane de noi cazuri. Efectele economice sunt estimate la circa 48 de milioane de dolari, conform unui comunicat de presa publicat pe site-ul biroului regional pentru Europa al OMS.

incepand din 2011, demersurile statelor membre ale regiunii europene ale OMS au condus la vindecarea a 1 milion de pacienti cu tuberculoza, inclusiv a 53,000 de cazuri cu tuberculoza rezistenta la tratament.

in continuare, provocarile majore in combaterea tuberculozei semnalate de catre OMS sunt determinate de catre caracterul transmisibil, rezistenta crescuta a tulpinilor de tuberculoza si infectiilor asociate, inclusiv cauzate de catre virusul HIV, se mai precizeaza in comunicat.

Articolul precedentRaport OMS-UNICEF: Numarul imbolnavirilor de malarie a scazut, dar aproape jumatate din populatia lumii ramane inca la risc
Articolul următorZiua Mondiala a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice, celebrata astazi in toata lumea