Pizza comercializata de vanzatori ambulanti in scoala

0
188

Elevii unei unitati de invatamant din municipiul Tulcea isi cumpara zilnic pizza de la o firma privata care isi comercializeaza produsele chiar in incinta scolii.

Informatia a fost primita de inspectorul sef al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului din Tulcea, Mircea Negulescu, de la un parinte care a sesizat faptul ca, la Şcoala nr. 10, elevii isi cumpara pizza in timpul pauzelor mari de la un vanzator ambulant.

„Ori directorii si agentii economici nu au luat la cunostinta Legea nr. 123/ 2008 si Ordinul ministrului Sanatatii nr. 1563 din 2008, ori se merge pe o complicitate intre conducerile scolilor si cele ale firmelor care incalca aceste acte normative”, a declarat inspectorul sef Mircea Negulescu.

El a precizat ca Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului nu poate interveni pentru a solutiona aceasta situatie, singurul lucru pentru rezolvarea problemei sesizate fiind solicitarea unui control din partea Autoritatii de Sanatate Publica.

„Noi nu ne putem implica fiindca legiuitorul a convenit ca singura institutie ce poate exercita controale in acest domeniu sa fie Inspectia Sanitara de Stat care se afla in subordinea ASP. Astfel, noi vom trimite acest semnal Autoritatii pentru ca angajatii acestei institutii sa poata estompa acest fenomen”, a precizat Negulescu.

Potrivit acestuia, pizza este unul din produsele alimentare incluse in lista celor care nu se pot comercializa in incintele unitatilor de invatamant, Şcoala nr. 10 din municipiu fiind singura institutie din judet unde legile in vigoare in domeniul protejarii alimentatiei copiilor este incalcata.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentAfectiune bizara pentru o tanara din Australia: este oarba trei zile din sase
Articolul următorLivrari de medicamente sistate pana pe 15 octombrie