Conferinta internationala despre autism

0
178

Fundatia „Copii in Dificultate” impreuna cu Tesca Osman Barnett, sotia ambasadorului Marii Britanii la Bucuresti, organizeaza in perioada 10 si 11 octombrie cea de-a 8-a editie a Conferintei Internationale pentru Persoane cu Tulburari din Spectrul Autist.

La eveniment sunt invitati specialisti din USA, Marea Britanie, Franta, Italia, si Germania. Tema de anul acesta a conferintei este a€œAutismul si adolescenta”. Pe 10 octombrie, vor fi abordate teme precum a€œNew Face of Autism : Reconceptualising Symptoms and Impairment in Autism” (Dr. Sam Goldstein, SUA), a€œTulburarea Asperger si deficitul de mentalizare la adolescent” (Juliana Dobrescu, Romania), a€œEmotia de a cunoaste si dorinta de a exista. Depasirea handicapului intr-o scoala a integrarii”. in ziua a doua a conferintei, pe 11 octombrie, vor avea loc diverse sesiunii de lucru, in care se vor atinge subiecte extrem de actuale. Dintre acestea mentionam: „Understanding the Most Common Co-Occuring Problems in Autism” (Dr Sam Goldstein, USA), „The Management of agression in young adults with ASD” (Dave Dragan, UK), „Education of Young People with Asperger Syndrom” (Andy Cobley).

Conferinta isi propune sa readuca in atentia societatii problemele cu care se confrunta persoanele cu autism si dificultatile pe care le intampina cei care se lupta permanent in gasirea cailor de abordare a acestei problematici. Evenimentul urmareste schimbarea modului general de perceptie a complexului acestei afectiuni si lansarea de noi proiecte concrete in ceea ce priveste asistenta medicala a persoanelor cu tulburari din spectrul autist.

Pe parcursul celor doua zile de discutii in plen si ateliere de lucru se vor aborda teme precum a€œAutismul si pubertatea”, a€œTanarul autist si sexualitatea”, a€œManagementul agresivitatii”, a€œManagementul crizelor de epilepsie si integrarea in societate a adolescentilor si adultilor cu autism”.

Articolul precedentAfectiune bizara pentru o tanara din Australia: este oarba trei zile din sase
Articolul următorLivrari de medicamente sistate pana pe 15 octombrie