Pfizer solicită autorizație federală pentru cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID-19 în SUA

0
34

Compania Pfizer a declarat că solicită autorizație federală pentru administrarea celei de-a treia doze din vaccinul anti-COVID-19 în SUA. Solicitarea vine ca urmare a creșterii accentuate a cazurilor de COVID-19 din SUA, dar și pe fondul temerilor legate de o creștere a cazurilor generată de varianta Delta.

Cu toate acestea, oficialii Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au insistat că nu există suficiente dovezi care să arate că sunt necesare doze terțe și au spus că Pfizer ar trebui să se concentreze în schimb pe îmbunătățirea accesului la vaccinuri în întreaga lume, scrie The Guardian.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că disparitățile grotești ale vaccinurilor sunt determinate de „lăcomie”.

Ad in title

”Facem alegeri conștiente acum pentru a nu-i proteja pe cei care au nevoie”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, adăugând că persoanele care nu au primit încă o singură doză ar trebui să fie prioritare.

Conform datelor colectate de Bloomberg, citate de The Guardian, peste 3,41 miliarde de doze de vaccin împotriva noului coronavirus au fost administrate în 180 de țări, 334 milioane de doze fiind administrate în SUA.

Duminică, Anthony Fauci, consilier medical șef al lui Joe Biden, a spus că nu a exclus posibilitatea de a recomanda un o a treia doză și și-a manifestat îngrijorarea față de rigiditatea unor persoane cu privire a vaccinare.

”Este aproape inexplicabil de ce oamenii, când văd datele din față, nu se vaccinează”, a spus Fauci pentru CBS, citat de The Guardian.

Potrivit sursei citate, aproape 50% din populația SUA este complet vaccinată, dar în unele zone, cum ar fi părțile rurale din Mississippi, abia un sfert din populație a primit chiar și o singură doză.

Articolul precedentFranța: Număr record de programări la vaccinarea împotriva COVID-19
Articolul următorSondaj: Alegerea destinației de vacanță, influențată de restricţiile anti-COVID -19 din ţară de destinaţie