Franța: Număr record de programări la vaccinarea împotriva COVID-19

0
99
6328009 09.09.2020 A prepares to administer the Russian coronavirus vaccine developed by the Gamaleya Scientific Research Institute of Epidemiology and Microbiology to a volunteer during the third phase of the post-registration clinical trials at a clinic, in Moscow, Russia. On August 11, Russia became the first country in the world to register a vaccine against COVID-19. Vladimir Pesnya / Sputnik

Peste 900.000 de persoane din Franţa s-au grăbit, luni noapte, să se programeze pentru vaccinare anti-COVID-19, după ce președintele Emmanuel Macron a avertizat că ar putea fi introduse restricții pentru cei care nu au un certificat de sănătate care să dovedească vaccinarea sau efectuarea unui test negativ la COVID-19, relatează Reuters.

Dezvăluind o serie de măsuri pentru a combate înmulţirea infectărilor, Macron a spus că vaccinarea nu va fi obligatorie pentru moment, dar a subliniat că restricţiile îi vor viza în primul rând pe cei care nu sunt vaccinaţi anti-COVID-19.

Preşedintele a mai spus că personalul sanitar trebuie să se vaccineze până la 15 septembrie, în caz contrar riscând sancţiuni.

Ad in title

Stanislas Niox-Chateau, care conduce Doctolib, una dintre cele mai mari platforme online din Franţa folosită pentru programări la vaccinare, a declarat, la postul de radio RMC, că s-a înregistrat un număr record de persoane programate pentru vaccinare după anunţul preşedintelui.

„S-au înregistrat 7,5 milioane de conectări la Doctolib în doar câteva minute. Peste 900.000 de francezi s-au programat la vaccinare ieri (luni – n.r.), un număr de două ori mai mare decât recordul de până acum, înregistrat la 11 mai”, a spus Niox-Chateau.

Macron a declarat, luni, că certificatul sanitar necesar pentru a participa la evenimente majore va fi acum folosit pe o scară mult mai largă, inclusiv pentru a intra în restaurante, cinematografe şi teatre.

Certificatul va fi cerut de asemenea în trenurile şi avioanele pe distanţe lungi de la începutul lui august, stimulând şi mai mult oamenii să se vaccineze în contextul în care începe sezonul estival.

Încetinirea ritmului de vaccinare şi noua creştere a numărului de infectări din cauza variantei Delta, mai contagioasă, a virusului au determinat guvernul să îşi regândească strategia.

Articolul precedentTest nedureros pentru măsurarea glicemiei destinat diabeticilor, dezvoltat de oamenii de știință australieni
Articolul următorPfizer solicită autorizație federală pentru cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID-19 în SUA