Peste 662.000 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech ajung în România

0
54

O nouă tranşă de vaccin de la compania Pfizer/BioNTech, care constă în 662.220 de doze, va ajunge luni pe aeroportul din Otopeni, informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, prin intermediul unui comunicat.

Transportul către centrul de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional. Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.

Ad in title

Până în prezent, România a recepţionat 16.596.629 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 7.269.098 au fost utilizate pentru imunizarea populaţiei.

Articolul precedentCoronavirus: Creşte numărul cazurilor noi de infectare în Israel
Articolul următorCoronavirus: Marea Britanie ar putea ajunge la 1.000 de persoane internate zilnic