Peste 60 de medici au participat la atelierul de lucru „Supravegherea si Diagnosticul Infectiilor Pneumococice”, 27-28 februarie 2014

0
46

Peste 60 de medici de laborator, epidemiologi si pediatrii au participat la atelierul de lucru „Supravegherea si Diagnosticul Infectiilor Pneumococice”, ce s-a desfasurat in perioada 27-28 februarie 2014, la Institutul National de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals” din Bucuresti.

Participantii la eveniment au avut ocazia de a asista la prezentari stiintifice privind aspectele clinice ale infectiilor pneumococice invazive, sistemele de supraveghere epidemiologica ale acestora in Uniunea Europeana, precum si particularitatile diagnosticului de laborator.

Mai mult decat atat, medicii au participat si la sesiuni practice ce au vizat identificarea, restarea si interpretarea rezistentei infectiilor pneumococice la antibiotice.

„Lumea a fost extrem de interesata pentru ca din pacate in Romania inca nu reusim sa avem o viziune clara asupra situatiei acestor infectii si ceea ce incercam noi sa facem este sa propunem o solutie de natura profesionala autoritatilor de sanatate publica incat si in Romania sa putem sa discutam despre aceste boli recunoscute la nivel european. Mai mult, in Romania s-a introdus prin programul national de imunizari, vaccinul antipneumococic. Acest vaccin deosebit de eficient nu poate sa-si arate rezultatele decat daca cunoastem situatia din acest moment si sa vedem evolutia ulterioara a acestui tip de infectie”, a declarat conf. univ. dr. Alexandru Rafila, presedinte Societatea Romana de Microbiologie.

Atelierul de lucru „Supravegherea si Diagnosticul Infectiilor pneumococice” a fost organizat de Societatea Romana de Microbiologie in parteneriat cu Societatea Romana de Epidemiologie , Institutul National de Sanatate Publica, Institutul National de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals” si Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie „Cantacuzino”.

Management eveniment: Sanatatea Press Group

Articolul precedentSocietatea Romana Alzheimer a lansat Strategia si Planul de Actiune pe perioada 2014-2020 privind boala Alzheimer
Articolul următorStrategia si Planul National pentru Demente, cu precadere dementa din boala Alzheimer 2014-2020