Peste 5.000 de candidati au sustinut examenul de intrare in Rezidentiat

0
252

Peste 5.000 de candidati au sustinut astazi, 23 noiembrie 2014, examenul de intrare in Rezidentiat pentru posturile si locurile din domeniile medicina, medicina dentara si farmacie. La fel ca in anii trecuti, concursul s-a desfasurat, descentralizat, in 6 centre universitare din Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara.

Anul acesta, Ministerul Sanatatii a scos la concurs 3.909 locuri si posturi. Dintre acestea 3.443 sunt pentru domeniul medicina, 317 pentru domeniul medicina dentara si 149 pentru farmacie. Cei mai multi candidati s-au inscris la medicina – 4.172, medicina dentara – 1.116 si 371 la farmacie.

in ceea ce priveste centrul universitar din Cluj-Napoca, peste 800 de candidati s-au inscris pentru sustinerea unuia dintre cele mai importante examene din viata lor.

„Suntem intr-o zi extrem de importanta pentru noi. Astazi s-a derulat examenul de Rezidentiat. Un numar de 837 de absolventi au concurat pe cele trei linii ale universitatii: medicina generala, medicina dentara si farmacie. Concurenta pe specializari a aratat astfel: la medicina generala am avut 1,14 concurenti pe loc, la medicina dentara – 2,47, iar la farmacie – 2,76 concurenti pe loc. Este un examen extrem de important ce s-a desfasurat in conditii stricte, bazate pe rigurozitate si seriozitate”, a declarat pentru www.SanatateaTv.ro, prof. univ. dr. Alexandru Irimie, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca.

Concursul s-a desfasurat sub forma de test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de patru ore. Punctajul minim de promovare reprezinta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de intrebari pentru fiecare domeniu si s-a calculat la nivelul fiecarui centru universitar in care s-a organizeaza concursul.

Ocuparea locurilor/posturilor in specialitate se va face in ordinea punctajului de promovare obtinut, pe fiecare centru universitar, in limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu in centrul universitar respectiv, alcatuindu-se o singura clasificare pentru fiecare domeniu.

Concursul de rezidentiat a fost amanat pentru 23 noiembrie, cu o saptamana mai tarziu fata de data stabilita initial, intrucat in 16 noiembrie s-au desfasurat alegerile prezidentiale.

Articolul precedentCe stim despre neuropatia diabetica? – eveniment educativ destinat persoanelor cu diabet zaharat din Suceava
Articolul următorDiabetul zaharat inregistreaza o crestere epidemica a numarului de cazuri in Romania