Peste 300 de participanti la Conferinta Nationala Actualitati in Vaccinologie – RoVaccin 2015

0
46

Peste 300 de medici din specializarile medicina de laborator/ microbiologie, epidemiologie, boli infectioase, medicina de familie/ medicina generala, sanatate publica si management sanitar, medicina scolara, pediatrie, neonatologie, ginecologie si pneumologie si peste 30 de reputati speakeri din domeniul vaccinologiei au participat la cea de-a treia editie a Conferintei Nationale Actualitati in Vaccinologie – RoVaccin 2015, desfasurata in data e 21 martie 2015si care s-a dovedit si de aceasta data a fi un succes.

Manifestarea stiintifica a venit in contextul in care tara noastra inregistreaza o rata de vaccinare sub cea recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS). Astfel vorbim de un procent al ratei de vaccinaresub 75% fata de 95% cat recomanda OMS.

intr-un context mondial ingrijorator, de reemergenta a unora dintre bolile prevenibile prin vaccinare, este extrem de important ca populatia sa fie informata corect in privinta imunizarii prin vaccinare, din surse credibile si avizate. Iar un exemplu in ceea ce priveste vaccinarea ar trebui sa fie chiar corpul medical.

in cadrul RoVaccin 2015 a fost organizata si o conferinta de presa tocmai pentru ca informatiile provenite de la adevaratii peofesionisti in domeniul vaccinarii sa ajunga cat mai repede si intr-o maniera cat mai corecta catre populatie.

Conferinta Natioala Actualitati in Vaccinologie RoVaccin 2015 este organizata stiintific de Societatea Romana de Microbiologie.

Organizator stiintific: Societatea Romana de Microbiologie
PR&Comunicare: Sanatatea Press Group

Articolul precedentStudiu: 83% dintre pacientii cu hepatita cronica de tip C necesita o imbunatatire a ingrijirilor de durata
Articolul următorO transfuzie de sange poate salva viata unui bebelus aflat in burta mamei