Peste 270 de medici au participat la Cursul „Abordarea multifactoriala in diabet zaharat 2”, de la Cluj Napoca

0
17

Peste 270 de medici din diferite specialitati s-au reunit timp de noua ore in cadrul Cursului „Abordarea multifactoriala in diabet zaharat 2”. Evenimentul s-a desfasurat in data de 23 februarie 2013, la Cluj Napoca.

14 speakeri de renume din diabetologia romaneasca au adus in atentia publicului problema diabetului zaharat si complicatiile acestuia, neuropatia diabetica, piciorul diabetic si retinopatia diabetica. De asemenea, in cadrul cursului au fost dezbatute si alte teme de interes, cum ar fi diagnosticul si screeningul bolilor metabolice, riscul cardiovascular in diabetul zaharat 2, dietoterapia in diabetul zaharat de tip 2, dislipidemiile si hipertensiunea arteriala in diabetul zaharat 2 si prezentari de caz.

Cursul „Abordarea multifactoriala in diabet zaharat 2” a fost organizat stiintific de catre Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu”. Directori de curs au fost conf. univ. dr. Ioan Andrei Veresiu, presedinte Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice si conf. univ. dr. Gabriela Roman, presedinte Asociatia Romana de Studiu al Obezitatii.

Ad in title

Acest eveniment a facut parte dintr-o sesiune de cursuri ce sunt organizate in toata tara, pentru a incuraja cercetarea stiintifica, clinica si fundamentala si pentru a facilita accesul continuu al medicilor la informatii de actualitate despre preventia afectiunilor metabolico – nutritionale, in vederea depistarii la timp a complicatiilor si a celui mai indicat management de tratament al pacientilor.

Organizator stiintific: Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu

Parteneri: Abbott, Berlin – Chemie Menarini, Sanofi, Worwag Pharma

Management eveniment: Sanatatea Press Group

Articolul precedentProiect de hotarare de guvern privind programele nationale de sanatate pentru anii 2013 si 2014
Articolul următorConferinta Nationala Alzheimer 2013, un eveniment dedicat noutatilor aparute in domeniu