Peste 130 de medici la Cursul COMBAT, editia Covasna

0
43

Peste 130 de medici din diferite specialitati si 14 speakeri, specialisti ai cardiologiei romanesti s-au reunit timp de aproximativ noua ore in cadrul celei de-a patra editii a Cursului NatiOnal de Management al Bolnavului hipertensiv, Actualitati in diagnostic si Tratament, ce a avut loc in data de 22 februarie 2013, la Covasna.

„Acest curs are o particularitate. Are o participare mare de oameni tineri, ceea ce a adus un suflu tineresc. Şi nu vorbim doar de un suflu tineresc doar prin varsta, ci si prin abordare. Cred ca este un lucru extrem de bun pentru ca tinerii sunt mai motivati, tinerii sunt mai indrazneti in gandire, au curajul sa abordeze de alta maniera unele probleme, pentru altii nerezolvabile si sa propuna solutii”, a declarat prof. univ. dr. Maria Dorobantu, presedinte Societatea Romana de Hipertensiune.

in cadrul evenimentului au fost dezbatute o serie de cazuri clinice ilustrative, pornind de la ghidurile actuale de practica medicala din hipertensiunea arteriala. Mai exact, au fost discutate consecintele hipertensiunii arteriale in cazul pacientilor cu diabet zaharat si boala cerebrovasculara, modul in care o sarcina este influentata de aceasta afectiune, dar si utilitatea masurarii ambulatorii a tensiunii arteriale, impactul hipertensiunii arteriale asupra pacientului dializat.

Evenimentul a fost coordonat stiintific de prof. univ. dr. Maria Dorobantu, prof. univ. dr. Ioan Manitiu si dr. Mihaela Suceveanu.

Organizator stiintific: Societatea Romana de Hipertensiune

Parteneri: Servier si Pfizer Cardiology

Management eveniment: Sanatatea Press Group

Articolul precedentProiect de hotarare de guvern privind programele nationale de sanatate pentru anii 2013 si 2014
Articolul următorConferinta Nationala Alzheimer 2013, un eveniment dedicat noutatilor aparute in domeniu