Peste 220 de participanti la Cursul C.O.M.B.A.T. 3, Editia Oradea

0
212

Peste 200 de medici cardiologi, dar si din alte arii terapeutice implicate in managementul hipertensiunii arteriale, au luat parte la Cursul National de Management al Bolnavului Hipertensiv – Actualitati in Diagnostic si Tratament, COMBAT 3, editia Oradea, eveniment stiintific ce s-a desfasurat in data de 13 martie 2015. De altfel, evenimentul s-a bucurat si de prezenta unui invitat special, din partea autoritatilor, mai exact a prof. univ. dr. Florian Bodog, Secretar Comisia pentru Sanatate Publica din Senatul Romaniei.

Cu prilejul Cursului C.O.M.B.A.T. 3, editia Oradea au fost prezentate o serie de cazuri clinice ilustrative legate de diagnosticarea si tratarea hipertensiunii arteriale si ale complicatiilor sale, in asociere cu alte afectiuni. Cazurile clinice au fost sustinute si analizate de catre experti in domeniu. Unul dintre subiectele dezbatute a fost hipotensiunea la pacientul hipertensiv.

Totodata, accent s-a pus si pe legatura intre obezitate si hipertensiune arteriala. De asemenea au fost adus in discutie ti tratamentul hipertensiunii arteriale in cazul pacientului cu boli reumatologice si la cel cu boli pulmonare cronice.

in cadrul Cursului C.O.M.B.A.T. 3, editia Oradea a fost organizat si un atelier „hands-on” in cadrul caruia participantii au putut afla mai multe informatii despre evaluarea si semnificatia clinica a leziunilor carotidiene, a rigiditatii aortei, evaluarea hemodinamica noninvaziva si a indicelui glezna-brat.

Directorii Cursului C.O.M.B.A.T. 3, editia Oradea au fost prof. univ. dr. Eduard Apetrei si conf. univ. dr. Katalin Babes.

Organizator stiintific: Societatea Romana de Hipertensiune

Partner: Berlin Chemie

Parteneri media strategici: Sanatatea TV si Comunicate Medicale

Management eveniment: Sanatatea Press Group

Articolul precedentPeste 200 de participanti in prima zi a Conferintei INTERDIAB 2015
Articolul următorDaniela Bololoi: Cred ca abordarea in cazul autismului ar trebui sa fie una multidisciplinara