Peste 200 de medici au participat la Congresul National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic-Neurodiab 2014

0
211

Peste 200 de medici din diferite specialitati implicate in managementul neuropatiei diabetice si piciorului diabetic, complicatii invalidante ale diabetului zaharat, au participat la cea de-a doua editie a Congresului National de Neuropatie Diabetica si Picior diabetic, cu participare internationala – Neurodiab 2014. Evenimentul de inalta tinuta stiintifica s-a desfasurat in perioada 16 -18 octombrie 2014, la Bucuresti.

Congresul Neurodiab 2014 si-a propus sa imbunatateasca nivelul de educatie medicala in domeniul neuropatiei diabetice si piciorului diabetic. De asemenea, in cadrul evenimentului s-a sublinit necesitatea abordarii multidisciplinare in neuropatia diabetica, spre beneficiul persoanelor afectate de aceasta complicatie.

Pe parcursul celor trei zile de lucrari stiintifice, participantii au putut interactiona cu unii dintre cei mai importanti specialisti in domeniul diabetului zaharat si neuropatiei diabetice, din tara si din strainatate. Astfel lucrarile stiintifice au fost sustinute de prof. dr. Roy Freeman (Universitatea Harvard, SUA), prof. dr. Aaron Vinik si prof. dr. Etta Vinik (Universitatea Eastern Virginia, SUA), prof. dr. Dan Ziegler (Universitatea Dusseldorf, Germania), prof. dr. Peter Kempler (Universitatea Semmelweiss Budapesta, Ungaria), prof. dr. Rodica Pop Busui (Universitatea Michign, SUA), dr. Alin stirban (Universitatea Dusseldorf, Germania), dr. Edward Jude (Universitatea Maanchester, Anglia), dr. Mitra Tavakoli (Universitatea Manchester, Anglia) si dr. Vilma Urbancic (Universittea Liubliana, Slovenia).

in 2014, Congresul National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic a avut un program complex, cu sesiuni de prezentare a celor mai noi tehnici de diagnosticare a neuropatiei diabetice, ateliere interactive in domeniul microscopiei confocale de cornee si a sistemelor de analiza cardiovasculara si neuroptie autonoma. De asemenea au fost organizate si dezbateri referitoare la rolul podiatrului in echipa multidisciplinara de abordare a piciorului diabetic.

Articolul precedentConferinta Sanatate prin Alimentatie a ajuns in 2014 la a patra editie
Articolul următorMinistrul Nicolae Banicioiu a verificat stadiul lucrarilor de reabilitare si reamenajare din cadrul SUUB