Ministrul Nicolae Banicioiu a verificat stadiul lucrarilor de reabilitare si reamenajare din cadrul SUUB

0
257

Ministrul Sanatatii, dr. Nicolae Banicioiu, a verificat in data de 20 octombrie 2014 stadiul lucrarilor de reabilitare si reamenajare ale blocului operator central si ale maternitatii din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB), o investitie de peste 1 milion de euro a Ministerului Sanatatii.

Lucrarile la Blocul Operator, dar si la nivelul etajelor 3 si 4 din corpul A3, acolo unde se afla unitatea materno- fetala cu spatii destinate actului chirurgical la nastere si cazarii pacientelor vor fi finalizate la inceputul lunii decembrie 2014, conform raportarilor SUUB.

a€œEste o vizita de etapa. Sunt doua investitii importante realizate de Ministerul Sanatatii la SUUB, finalizate deja in proportie de 70-80%. Cele mai avansate sunt lucrarile de la maternitate. Sunt multumit ca anul acesta vom finaliza reabilitarea unui numar de 6 maternitati incepute in anii 2005 prin proiectul Bancii Mondiale. Doua din maternitati sunt in Bucuresti ceea ce ne ajuta sa rezolvam problema privind lipsa locurilor la Terapia Intensiva pentru nou-nascuti”, a declarat ministrul Sanatatii, dr. Nicolae Banicioiu.

Ministrul Sanatatii a analizat impreuna cu reprezentantii conducerii SUUB posibilitatea infiintarii, dupa 1 ianuarie 2015, a unei sectii care sa rezolve urgentele in chirurgia cardiaca.

Programul de chirurgie a cordului poate fi dezvoltat la SUUB dupa ce in echipa medicala a fost cooptat un medic care s-a intors din Germania.

in acest sens, ministrul Nicolae Banicioiu a discutat cu managerul unitatii, prof.dr. Catalin Carstoiu, si despre deblocarea unui numar de posturi pentru medici chirurgi si personal auxiliar de chirurgie cardiaca.

Articolul precedentPeste 200 de medici au participat la Congresul National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic-Neurodiab 2014
Articolul următorCampania „Vederea nu are pret”: Peste 38% dintre pacientii testati au prezentat un risc crescut de glaucom